Annonce
Trekantområdet

Social- og sundhedsskoles lejemål udløber i 2023 - kursen er måske sat imod Kanalbyen

Den store ejendom mellem 6. Julevej og Baldersvej har siden 1940 fungeret som uddannelsessted. Først som gymnasium, siden som folkeskole og nu som hjemsted for Social- og Sundhedsskolens aktiviteter i Fredericia. Ejendommen har været ejet af investeringsselskabet , som solgte den for 68 mio. kroner til det store ejendomsselskab SBB. Foto: Skråfoto, Kortforsyningen, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Ved udgangen af 2023 udløber Social- og Sundhedsskolenes lejemål på 6. Julivej. Aftalen kan måske forlænges med de nye ejere, men målsætningen er at etablere sig i egne bygninger. Et uddannelsescampus i Kanalbyen kunne blive stedet.
Annonce

Fredericia:  Det er nye ejere, som i dag udlejer den gamle 6. Juli-skole og tidligere gamle gymnasium til Social- og Sundhedsskolen. Bygningen blev i begyndelsen af 2020 købt af selskabet SBB Ejendomme for 68 mio. kroner.

Det nye ejerforhold ændrer imidlertid ikke ved lejeaftalen, som allerede længe har været aftalt at udløbe med udgangen af 2023. Hvilke planer SBB har med ejendommen, har det ikke været muligt at få oplyst trods flere henvendelser. Sælger Holmsberg Ejendomme ApS har ingen kommentarer til salget.

Hvorvidt lejemålet skal søges forlænget afgøres af, om skolen i Fredericia i lighed med Social- og Sundhedsskolens øvrige afdelinger i Vejle og Horsens kan lykkes med planerne om at blive herre i eget hus.

- Skolens bestyrelse har i flere år haft en erklæret målsætning om dels at etablere sig i egne (frem for lejede – som i det gamle Vejle Amt) bygninger, dels at indgå i en form for campusdannelse i de byer, hvor skolen har afdelinger – eller i nærheden af andre ungdoms- og/eller erhvervsuddannelser i de respektive byer. Denne målsætning er indtil videre realiseret i Vejle, hvor skolen flyttede under eget tag i 2015, og i Horsens, hvor skolen tager en nybygget afdeling i brug ved starten på det nye skoleår, forklarer Steen Kjeldsen, chef for økonomi, ressourcestyring og administration i Social-og Sundhedsskolen for Vejle, Horsens og Fredericia i et mailsvar til Fredericia Dagblad.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) er formand for skolens bestyrelse.

Annonce

Kig på Kanalbyen

Planerne har taget fart, efter byrådet har udformet en vision om, at der skal etableres et uddannelsescampus i Kanalbyen.

- Siden har skolens ledelse – støttet af bestyrelsen - indledt en dialog med Kanalbyen om mulighederne for, at skolen indgår i en sådan campusdannelse. Indtil videre i form af en afdækning af, hvilke andre institutioner der eventuelt vil kunne indgå i en sådan konstruktion, påpeger Steen Kjeldsen.

Et campusområde med forskellige uddannelser vil kunne være en gevinst i form af fælles drift af diverse faciliteter mv.


Det er ambitionen, at skolens ledelse inden udgangen af året kan fremlægge et grundlag for beslutning om, hvorvidt skolen skal gå videre med en konkretisering af planerne, for bestyrelsen.

Steen Kjeldsen, chef for økonomi, ressourcestyring og administration i Social-og Sundhedsskolen for Vejle, Horsens og Fredericia


I drøftelserne med Kanalbyen indgår mulige placeringer, økonomi og andre vilkår.

- Det er ambitionen, at skolens ledelse inden udgangen af året kan fremlægge et grundlag for beslutning om, hvorvidt skolen skal gå videre med en konkretisering af planerne, for bestyrelsen, oplyser Steen Kjeldsen.

Et eventuelt nybyggeri skal godkendes i Ministeriet for Børn og Undervisning samt i Folketingets Finansudvalg.

Annonce

Bygning med fortid

Inden Social- og Sundhedsskolen rykkede ind med uddannelsen i 1991, rummede den store bygning på 6. Julivej ved Nørreport og Obelisken 6. Juliskolen, som var en af Fredericia Kommunes folkeskoler. Skolen blev lukket i en barsk nedskæringsrunde i 1990. Skolen fik 17 år på adressen.

Inden da rummede bygningerne fra 1940 byens gymnasium. Rammerne blev imidlertid for små, og i 1974 rykkede elever og personale til det nybyggede Fredericia Gymnasium på Nørrebrogade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce