Annonce
Sydjylland

Socialarbejder brændte til døde. Gerningsmand fik 11 års fængsel

Her i landsretten i Hamborg blev den 29-årige tirsdag idømt 11 års fængsel. Foto: Claus-Joachim Dickow/Wikipedia.

HAMBORG: En 29-årig mand er idømt 11 års fængsel og tvangsanbringelse på en psykiatrisk institution. Landsretten i Hamborg kendte tirsdag manden skyldig i at have kastet brændende sprit efter tre socialarbejdere, der den 24 september sidste år forsøgte at komme ind i gerningsmandens lejlighed i Hamborg.

Den ene socialarbejder brændte ihjel, mens en anden blev alvorligt forbrændt. Den tredje slap med lettere kvæstelser.

Socialarbejderne havde opsøgt den 29-årige, fordi han skulle indlægges på et psykiatrisk sygehus.

I forbindelsen med attentatet på socialarbejderne gik der ild i den 29-åriges lejlighed. Manden sprang derfor ud fra boligen på tredje sal og blev i den forbindelse selv hårdt kvæstet.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Billund

Fredagstræf på Jydepotten

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce