Annonce
Varde

Socialdemokrat om valgsejr: Mange var skuffede over Helle Thorning og løftebrud

Niels Ole Beck (S) nød denne gang at være på gaden under valgkampen. Arkivfoto: André Thorup

Varde: Det har været en helt anderledes oplevelse for Niels Ole Beck, der for tredje gang stillede op til Folketinget for Socialdemokratiet i Varde Kredsen.

- For mig her det været 100 gange nemmere at være på Torvet. Der har ikke været så meget at forsvare, siger Niels Ole Beck (62 år), der bor i Varde.

En af forklaringerne på, at Socialdemokratiet gik frem med 3,7 procentpoint til 22,4 procent af stemmerne. Og det i en af Venstres absolutte højborge.

- Mange vælgere var skuffede sidste gang over Helle Thorning og løftebrud. Denne gang har vi haft et helt andet positivt udgangspunkt. Og vi har følt en rygvind, siger Niels Ole Beck.

At det er gået så godt i det sydvestjyske skyldes ifølge Niels Ole Beck også den lokale centralisering og snak om land og by. Han mener, det er styret af Venstre, som også ønsker at nedlægge regionerne.

- Jeg tror, mange vælgere er imod mere centralisering. Tag toiletsagen i Oksbøl. De følte i Oksbøl, at der blev taget noget fra dem, siger Niels Ole Beck.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce