Annonce
Varde

Socialdemokrat om valgsejr: Mange var skuffede over Helle Thorning og løftebrud

Niels Ole Beck (S) nød denne gang at være på gaden under valgkampen. Arkivfoto: André Thorup

Varde: Det har været en helt anderledes oplevelse for Niels Ole Beck, der for tredje gang stillede op til Folketinget for Socialdemokratiet i Varde Kredsen.

- For mig her det været 100 gange nemmere at være på Torvet. Der har ikke været så meget at forsvare, siger Niels Ole Beck (62 år), der bor i Varde.

En af forklaringerne på, at Socialdemokratiet gik frem med 3,7 procentpoint til 22,4 procent af stemmerne. Og det i en af Venstres absolutte højborge.

- Mange vælgere var skuffede sidste gang over Helle Thorning og løftebrud. Denne gang har vi haft et helt andet positivt udgangspunkt. Og vi har følt en rygvind, siger Niels Ole Beck.

At det er gået så godt i det sydvestjyske skyldes ifølge Niels Ole Beck også den lokale centralisering og snak om land og by. Han mener, det er styret af Venstre, som også ønsker at nedlægge regionerne.

- Jeg tror, mange vælgere er imod mere centralisering. Tag toiletsagen i Oksbøl. De følte i Oksbøl, at der blev taget noget fra dem, siger Niels Ole Beck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce