Annonce
Kolding

Socialdemokrat siger nej til havneaftalen: Jeg er tosset

Elvis Comic mener, at havneaftalen er ensbetydende med en etapevis nedlukning af Kolding Erhvervshavn. Arkivfoto: Søren Gylling
Så er den historiske aftale om byudvikling på dele af havnens arealer godkendt af et stort flertal af byrådets økonomiudvalg, og også havnebestyrelsen har nikket ja med enkelte kommentarer. Kun socialdemokraten Elvis Comic siger noget så eftertrykkeligt nej tak.

Kolding: Der er alligevel ikke fuld politisk opbakning i Kolding Byråd til den historiske aftale om byudvikling på dele af erhvervshavnens nuværende arealer.

Efter at det i de seneste dage har forlydt, at der var fuld enighed om aftalen, rakte den 24-årige socialdemokrat Elvis Comic nemlig hånden op og stemte nej, da havneaftalen tirsdag blev godkendt af resten af medlemmerne i byrådets økonomiudvalg.

- For mig at se er det en beslutning, som betyder, at man nedlægger Kolding Erhvervshavn etapevis, mener Elvis Comic, der også er vred over, at han som menigt byrådsmedlem først fik adgang til aftaledokumenterne mandag aften.

Annonce

- Jeg er bælgravende tosset. Hvis man ikke har siddet med om bordet i en fed forligskreds ude på Hotel Koldingfjord og mæsket sig i gourmetmadder, så ved man ingenting. Det her er jo værre end end minksag, raser han.

På baggrund af den indsigt, han har fået i aftalematerialet nu, mener Elvis Comic, at byrådsflertallet i stedet for at tiltrække erhvervsliv "beder havnevirksomhederne om at pakke deres ting sammen".

- Og det handler både om arbejdspladserne på havnevirksomhederne og alle dem, som er afhængige af det gods, der kommer ind over havnen. Det er et tosset byrådsflertal, der smider dem ud, i stedet for at hjælpe dem på vej, mener Comic.

Kommentarer

Borgmester Jørn Pedersen (V) forventer, at havneaftalen vedtages af resten af byrådet på tirsdag.

- Og så ser jeg frem til, at vi reelt kan få et forløb, der handler om, hvordan vi udvikler både byen og erhvervshavnen. Det skal vi gøre sammen, og det glæder jeg mig til, siger han.

Også havnebestyrelsen havde aftaledokumenterne på dagsorden på sit møde tirsdag eftermiddag, og efterfølgende sagde bestyrelsesformanden, byrådsmedlem Tobias Jørgensen (V), at "vi har haft et godt møde". Han oplyser, at havnebestyrelsen "har nogle kommentarer til samarbejdsaftalen, som nu fremsendes til kommunen".

- Men overordnet set er aftalen godkendt, og jeg forventer, at den bliver godkendt i byrådet næste tirsdag med havnebestyrelsens kommentarer, siger Tobias Jørgensen, som ikke vil uddybe nærmere på nuværende tidspunkt.

Kortet viser, hvor der i følge havneaftalen skal ske byudvikling inkl. på den inderste del af havnebassinet (grøn zone), hvor kommunen og havnen skal snakke sammen, når havnen har ændringer på vej i form af eksempelvis nye lejekontrakter (gul zone), og hvor erhvervshavnen er urørlig (rød zone). Det blå område er Marina Nord, som havnen ønsker at inddæmme til nyt havneareal. Kort: Lifa/Kolding Havn
Annonce
Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Sydjylland

Coronaepidemien ser ud til at være i vækst: Men smitten står stort set stille i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Varde For abonnenter

Farlig flytning gik over al forventning: Lis synes bare, at hendes nye bosted er fantastisk

Haderslev

Efterforskning af død 50-årig fundet i fjorden er stadig i gang: Nu er manden blevet obduceret

Annonce