Annonce
Trekantområdet

Socialdemokrat vil have sag om de hjemløse brandbiler behandlet politisk igen

Johnny Beck (S) sidder i kulturudvalget og var i maj med til at sparke en plan for at redde brandbilerne til hjørne. Nu vil han have sagen taget op igen. Arkivfoto: Lars Juul
I maj kunne politikerne i kultur- og idrætsudvalget ikke komme i tanke om nogle muligheder for at redde byens gamle brandbiler. Johnny Beck (S) har nu anmodet om at få sagen behandlet igen.

Vejle: Der blev givet et afslag, da pensionistklubben ved Vejle Brandvæsen i maj henvendte sig til kommunens kultur- og idrætsudvalg med en forespørgsel om at indlemme nogle af brandvæsenets gamle køretøjer i en museumsudstilling i byen.

Begrundelsen for afslaget lød blandt andet: "Det er dyrt at indlemme genstande i Vejle Museernes samling, ligesom emnet ikke flugter med VejleMuseernes aktive indsamlingspolitik."


Annonce

En brandbil er jo altid sjov at se på - især for børn. De taler ind i vores allesammens hjerter.

Johnny Beck, byrådspolitiker


Blandt andre sad socialdemokrat og byrådsmedlem Johnny Beck med på mødet, da afslaget nu blev givet. Men han har nu valgt at henvende sig til kulturforvaltningen for at så sagen sat på dagsordenen igen.

- Dengang havde vi ikke nogle ideer til, hvad vi kunne gøre med de brandbiler. Det er jo ikke rigtig noget, vi har beskæftiget os med, siger Johnny Beck.

Sagen fortjener nyt behanling

Han har nu læst den seneste tids debat i Vejle Amts Folkeblad om byens gamle brandbiler, der snart bliver hjemløse, fordi museet i Oksbøl. hvor de står udstillet, lukker per 1. september.

Brandfolkenes historiske samling

Pensionistklubben ved Vejle Brandvæsen har gemt flere historiske klenodier igennem tiderne fra deres fag. 

Samlingen tæller en automobilsprøjter fra 1939 og en hestetrukket sprøjte fra 1913, som i øjeblikket er udstillet på Panser- og Brandbilmuseet i Oksbøl, der lukker den 1. september.

På brandstationen i Vejle befinder der sig i øjeblikket også en automobildrejestige fra 1939, og i et lille museum i stationens kælder finder man uniformer, udstyr, materiel og udrustning samt en række arkivalier.

Pensionistklubbens primære ønske er at samle alle genstande på en fælles udstilling et sted i Vejle. 

- Nu kan jeg jo se, at der er andre, der har gode ideer til, hvad vi kan gøre med brandbilerne, og derfor beder jeg om at få sagen behandlet igen, siger Johnny Beck, som mener, at det er en sag, der bør løftes endnu højere op i det politiske system, så hele byrådet kan byde ind med forslag til, hvordan brandbilernes fremtid sikres.

- Det synes jeg, sagen fortjener. Det er byens brandbiler, og de skal have en ny chance, understreger socialdemokraten.

Han er godt klar over, at nogen i sidste ende må tage det økonomiske ansvar for pleje og drift af brandbilerne, men samtidig mener han, at brandbilerne er pengene værd.

- En brandbil er jo altid sjov at se på - især for børn. De taler ind i vores allesammens hjerter.

Annonce

Danner indsatsgruppe

Johnny Beck er ikke den eneste, der vil gøre en indsats for at få de historiske brandbiler sikret, så de ikke bliver hjemløse efter 1. september.

Lokalhistorisker Vigand Rasmussen har besluttet sig for at danne en indsatsgruppe for at redde brandbilerne. Det sker blandt andet i samarbejde med en anden lokalhistorisk interesseret vejlenser, Ole Nyborg Pedersen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce