Annonce
Nordtyskland

Socialdemokrater fortryder bitterligt salg af 44.000 boliger

På vegne af sit parti foreslår Özlem Ünsal fra SPD nu, at Slesvig-Holsten skal have sit eget, offentlige boligselskab. Foto: Scholli2015/Wikimedia.

KIEL: For 16 år siden havde den slesvig-holstenske delstat sit eget boligselskab med 44.000 lejligheder. Med støtte fra De Grønne og det dansk-frisiske SSW besluttede den daværende, socialdemokratiske regering at skille sig af med de mange boliger for at få penge i den slunkne delstatskasse.

Nu har socialdemokraterne bitterligt fortrudt. Efterhånden er der udbredt bolignød i Tysklands nordligste delstat med alt for lidt socialt boligbyggeri og huslejer i den private sektor, som de mindre privilegerede borgere ikke kan betale. Derfor skal delstaten have et nyt boligselskab foreslår partiet, der nu sidder i opposition i landdagen i Kiel. Det skriver mediehuset SHZ.

Med forslaget fulgte dog ikke et bud på finansieringen.

- Finansieringen er den del af den kommende udvikling af konceptet, forklarer SPD’s boligpolitiske ordfører Özlem Ünsal.

Allerede i det kommende år vil partiet have en færdig plan.

Annonce
- Tilstrækkelig mange lejligheder til fornuftige huslejer er vor tids mest brændende, sociale spørgsmål.

Özlem Ünsal, boligpolitisk ordfører.

5000 om året

Målet er at samle de eksisterende, almennyttige boligselskaber i et fælles selskab, der også skal købe jord og bygge nye boliger. Ambitionen er 5000 nye lejligheder om året.

- Tilstrækkelig mange lejligheder til fornuftige huslejer er vor tids mest brændende, sociale spørgsmål, mener til Özlem Ünsal ifølge mediehuset.

Foto er frigivet under denne licens.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce