Annonce
Sønderborg

Socialdemokrater lover et løft, men siger nej til at flytte specialbørnehave: - Politik er også at lytte

Jesper Smaling (S) var sammen med partifællerne Didde Lauritzen, Jesper Kock og Svend Erik Petersen med til et dialogmøde i Børnehuset Sønderskov. Det var hele børn- og uddannelsesudvalget, der var inviteret. Foto: Claus Thorsted
Forholdene i Børnehuset Sønderskov skal forbedres, da de fysiske rammer ikke er egnet til at huse børn med handicap.

Sønderborg: Pædagogerne og forældrene har et klart ønske om, at specialbørnehaven, Børnehuset Sønderskov, ikke skal have ny adresse.

Det har ellers været på tale, fordi institutionen ikke lever op til de krav, som er nødvendige for at opfylde børnenes behov.

Men efter et dialogmøde i børnehaven har de fire socialdemokratiske byrådsmedlemmer fra børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg lyttet til ønsket, da de efterfølgende drøftede, hvordan den kan udvikles.

Annonce

- Forældrene og personalets fortællinger gjorde store indtryk på os. De lagde meget vægt på, hvor stor betydning nærhed og tryghed har for de her børn, som er hårdt udfordret, siger næstformand i børne- og uddannelsesudvalget Jesper Smaling (S).

I børnehuset er der plads til 12 børn, som grundet betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har et særligt behov for støtte og behandling.

Lytte og gå i dialog

Det står klart, at de nuværende fysiske rammer langt fra er optimale for børn med forskellige handicaps. Bygningen på Borgmester Andersens Vej er ikke bygget til, at børnene kan komme rundt med hjælpemidler.


Det er altid dejligt, når der er politisk opbakning til vores forslag

Jesper Smaling, næstformand i børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune


Men placeringen nær strand og skov er en vigtig del af den pædagogik, der ligger til grund for arbejdet i børnehaven. Det blev fortalt på mødet. Og den adgang vil blive begrænset ved en flytning til Kløver Skolen, som er en mulighed, forvaltningen har undersøgt.

- Politik er også at lytte. Det er det, vi har gjort, hvorefter vi er nået frem til, at den bedste løsning er at gå i dialog med både pædagogerne, forældrene og forvaltningen og derefter høre de forskellige anbefalinger, som de kommer med, siger Jesper Smaling.

Socialdemokratiet vil indstille til udvalgsformanden og forvaltningen, at der udarbejdes et oplæg til, hvordan de eksisterende rammer omkring Børnehuset Sønderskov kan forbedres, så de lever op til de krav og behov, som institutionen har.

Annonce

Opbakning fra Venstre

Idéen om at tage afsat i den nuværende beliggenhed hilses velkommen hos Venstre. Det fortæller Claus Klaris, som også er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Der er ingen tvivl om, at vante omgivelser er vigtige. De giver en tryghed. Derfor vil vi gerne være med til at undersøge, om det er muligt at gennemføre de nødvendige forbedringer på den eksisterende adresse, siger han.

Den udmelding får smilet frem hos Jesper Smaling.

- Jeg er glad for, at Venstre er enige med os. Det er altid dejligt, når der er politisk opbakning til vores forslag, siger han.

Børnehuset Sønderskov

Børnehuset Sønderskov er et kommunalt dagtilbud til børn, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har et særligt behov for støtte og behandling.

Institutionen er Sønderborg Kommunes specialbørnehave. Den har plads til 12 børn i alderen 0-7 år.

Børnegruppen repræsenterer en bred vifte af handicaps. F.eks. børn med forskellige syndromer, kontaktforstyrrelser, autisme, cerebral parese og andre motoriske og sensoriske vanskeligheder. Ofte har barnet flere handicap, der påvirker hinanden.

Børnehuset Sønderskov har eksisteret som særlig daginstitution siden 1963.

Befordring tilbydes mellem hjemmet og Børnehuset Sønderskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce