Annonce
Haderslev

Socialdemokrater sov i timen og stemte imod kystsikring

Jørgen Johannes Hansen fik i 2017 støtte til sin kamp mod Lillebælt af daværende folketingsmedlem Carl Holst (V). Da havde vandet ædt stranden og gnavede i markerne. 15 år tidligere påbegyndte han sin kystsikring med store kampesten. Arkivfoto Larz Grabau
Privat dige og høfder fik mod forventning nej til bevaring. Nu får de en chance mere.
Annonce

AARØSUND: Ups. Et forslag om at lovliggøre noget gammelt privat kystsikring lidt nord for Aarøsund blev mandag nedstemt på udvalget for plan og miljø. Socialdemokraterne sagde sammen med Enhedslisten nej.

Det kom bag på udvalgets formand Thomas Vedsted (LA). For de borgerlige var i undertal, da en af dem var sygemeldt. Så han valgte resolut at sende sagen i byrådet.

– Vi har jo gjort en indsat for det her ældre ægtepar. For Kystdirektoratet har jo ikke rigtig forstået, hvad det går ud på. Flere socialdemokrater har også været inde over den har sag. Derfor overraskede det os lidt i går, at socialdemokraterne simpelthen stemte det ned. Så var vi i mindretal, konstaterer Thomas Vedsted.

Det er blandt andet Lone Ravn (S), som længe har presset på for at få en afgørelse, om at få kystsikringen lovliggjort. Hun er dog ikke medlem af det udvalg. Derfor overrasker det også hende, at det blev nedstemt.

– Ud fra den viden jeg har, fastholder jeg min støtte. Det må vi have en snak om i gruppen, siger hun.

Jeg lægger mig fladt ned. Vi har sovet i timen. Jeg troede, det var en ny sag. Det er der ikke noget at gøre ved; det er en torsk. Så jeg har bedt om at få punktet på igen på næste udvalgsmøde.

Søren Rishøj Jakobsen

Annonce

Sov i timen

Da det så lykkedes at få fat i udvalgets næstformand Søren Rishøj Jakobsen (S), tager sagen en drejning. Han bekræfter, at lovliggørelsen blev nedstemt. Men det var en fejl.

– Jeg lægger mig fladt ned. Vi har sovet i timen. Jeg troede, det var en ny sag. Det er der ikke noget at gøre ved; det er en torsk. Så jeg har bedt om at få punktet på igen på næste udvalgsmøde, siger Søren Rishøj Jakobsen.

Sagen drejer sig om kystsikringen ud for Anhøjvej 38. Her er der på eget initiativ etableret et cirka 45 meter langt stendige samt tre høfder ud i Lillebælt. De er fra cirka ni til 40 meter lange.

Kystdirektoratet har af flere omgange erklæret kystsikringen ulovlig og bedt ejeren om at fjerne den. Men i 2018 kom der en lovændring som flyttede myndigheden for kystbeskyttelse til kommunerne. Og kommunen har i flere år bakket op om bevarelse af de ulovlige stensætninger.

Stranden ud for Hajstrup Mark er væk. Men på kommunens kort er der stadig en vej. Den er forlængst forsvundet under bølgerne. Arkivfoto: Larz Grabau
De tre høfder er tydelige på kommunens luftfoto fra i år. Foto: Haderslev Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce