Annonce
Debat

Socialdemokraterne vil smadre de frie skoler

Friskoler: Socialdemokraterne foreslår at sænke tilskuddet til privat- og friskoler fra 76 procent til 71 procent. Det er en bombe under økonomien for mange friskoler.

Der er kun et sted at sende regningen hen - forældrene. Det kan betyde, at mange forældre fravælger en privatskole eller friskole, fordi det ganske enkelt bliver for dyrt. Det er ærgerligt, fordi vi netop giver et højt tilskud til de private skoler, således at det ikke er pengepungen, der afgør, om man vil sende sit barn i en privat skole eller i folkeskolen.

Et lavere tilskud vil simpelthen betyde mere ulighed og skabe et A-hold og B-hold, når der skal vælges skole. Mange af vores friskoler ligger i landdistrikterne, hvor elevgrundlaget kan være meget lille. Hvis der er flere som vælger friskolen fra på grund af en højere egenbetaling, så kan det betyde lukninger. Det vil være en katastrofe, da friskolerne ofte er lokale samlingspunkter for det frivillige foreningsliv i landsbyerne. Vi skal styrke det lokale engagement fremfor at gøre det dyrere at drive skole.

Vi har ikke råd til at miste friskolerne, så derfor vil Venstre forsvare det høje tilskud til privat- og friskoler. Vi har nemlig en god dansk tradition for frie skoler og den skal bevares.

Erling Bonnesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce