Annonce
Varde

Socialdemokratiet ønsker flere penge til små børnehaver

Sandie Eis Ravn fortæller, at Socialdemokratiet ønsker flere penge til børneområdet og vil tage emnet op under torsdagens budgetforhandlinger. Arkivfoto: André Thorup
Under budgetforhandlingerne vil Socialdemokratiet diskutere penge til børneområdet. Hvis partiet selv kunne bestemme, så ville minimumstildelingen til de små børnehaver blive genindført.
Annonce

Varde Kommune: Torsdag vil partierne i byrådet i Varde prøve at blive enige om et budgetforlig. Socialdemokratiet vil under forhandlingerne foreslå flere penge til børnehaver:

- Vi har haft udfordringer med økonomien i Varde Kommune, så Socialdemokratiet har ikke haft mange krav, inden vi gik i gang med de indledende budgetdrøftelser. Men vi kan godt mærke, at vi er begyndt at presse de andre partier på maven og sige: "Kan det her nu også være rigtigt?", siger Sandie Eis Ravn (S).

Minimumstildeling

  • Børnehaverne fik tidligere altid mindst de penge, der svarer til at passe 35 børn. Det er fjernet af et politisk flertal.
  • Sandie Eis Ravn (S) mener, det er forventeligt, at børnehaverne ville få problemer med økonomien uden denne minimumstildeling.
  • Peder Foldager (V) påpeger, at de mindste børnehaver er blevet en del af børnebyer, der også indeholder skolefritidsordninger, og derfor skulle de forskellige dele af børnebyen gerne kunne hjælpe hinanden.
  • Udvalget for Børn og Læring skal diskutere økonomien i de mindste børnehaver igen, hvor politikerne vil dykke dybere ned i problemstillingerne.
Annonce

Ønsker minimumstildeling

Hun sidder i Udvalget for Børn og Læring, der har fået en orientering om økonomien for de mindste børnehaver i landsbyerne. Her er økonomien blevet meget stram, og "man skal løbe meget stærkt for at levere den ønskede pædagogiske kvalitet," som der står i sagsfremstillingen. Det er blandt andet det, der får Sandie Eis Ravn til at konkludere:

- Der skal flere midler til området.

Tidligere fik de mindste børnehaver altid midler til 35 børn, men Radikale, Venstre og Dansk Folkeparti har fjernet denne minimumstildeling. Socialdemokratiet vil gerne have have minimumstildelingen genindført.

Annonce

Mere volumen

Da udvalget fik orienteringen om den stramme økonomi hos de mindste børnehaver valgte de øvrige politikere i udvalget, at der skal laves et slags reklamefremstød i de små byer for, at man her kan få børn på nul til to år passet i den lokale børnehave.

- Det kunne være en fordel at få de her pladser fyldt op. Det giver lidt mere volumen. Og mere volumen vil alt andet lige give en bedre økonomi, siger Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

Sandie Eis Ravn er imod. Hun har ikke noget imod pladserne til de mindste børn i børnehaverne, men hun mener ikke, at det er det, der skal redde økonomien. Og hun påpeger, at hvis personalet er presset på børnehaveområdet, så er det ikke sikkert, at de mindste børn får den pædagogiske omsorg, der er ønskeligt.

Derfor vil partiet altså nu i stedet prøve at få flere penge til området i næste års budget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce