Annonce
Varde

Socialdemokratiet ønsker stordagpleje i Varde og Ølgod

Sarah Henneberg med sin søn, Marius. Hvis det ikke lykkes at bevare stordagplejen, så håber hun, at Marius kan blive passet hjemme hos en af de dagplejere, der arbejder i Vimmerby. Da der stadig er meget uvished, har hun dog også skrevet ham op til en vuggestueplads i Mejls. Arkivfoto: Morten Nielsen
Hvis Socialdemokratiet får opbakning til sit budgetønske, så bliver stordagplejen i Varde bevaret, men på en ny adresse. Mor til barn i stordagplejen jubler.
Annonce

Varde/Ølgod: Her i sommer har Sarah Henneberg råbt højt for at tydeliggøre, at forældrene er imod, at Varde Kommune ved årsskiftet lukker Vimmerby, der er en stordagpleje i Varde.


Vi kan slet ikke forstå, at man ikke bare kigger efter billigere lokaler. Vi er bekendt med, at der er flere muligheder i Varde Kommune. Og vi er som forældre også endda villige til at hjælpe med at finde nogle lokaler.

Sarah Henneberg, mor til søn, der går i stordagpleje


Nu melder det første parti sig klar til at omgøre beslutningen. Socialdemokratiet stiller et budgetforslag om at bevare en stordagpleje i Varde og desuden at oprette en ny i Ølgod. Borgmester Erik Buhl (V) vil ikke love Venstres opbakning, før budgetforhandlingerne begynder, men han siger dog:

- Vi vil gerne have så bredt et tilbud som muligt, så jeg vil på ingen måde afvise det. Jeg synes, vi skal drøfte, om der er nogle muligheder i det.

Baggrunden for lukningen er, at politikerne har sparet Tumlehuset, der er en gæstedagpleje, væk. En af grundene var, at kommunen gerne ville ud af lejemålet på Laboratorievej, da huslejen er dyr. Det rammer stordagplejen Vimmerby, fordi den har lokaler i samme bygning. I marts 2019 nikkede politikerne i børneudvalget til, at der ikke nødvendigvis blev oprettet en ny stordagpleje. Til det møde var socialdemokratiske Sandie Eis Ravn fraværende.

Annonce

Forældre hjælper gerne

Gruppeformand Søren Laulund forklarer, at Socialdemokratiet står ved beslutningen om at ophøre lejemålet på Laboratorievej. Der skal findes nye lokaler, hvis det socialdemokratiske forslag bliver vedtaget - og det skal helst ske hurtigt, så de børn, der går i stordagplejen nu, kan fortsætte:

- Der er ingen tvivl om, at der skal arbejdes hurtigt, hvis vi skal stå med nye kvadratmeter ved årsskiftet, men det er absolut vores håb, at det kan lade sig gøre, siger han.

Gruppeformand Søren Laulund (S) fortæller, at Socialdemokratiet er åben for på sigt at oprette stordagpleje i flere byer udover Varde og Ølgod. Arkivfoto: Joan Karlsen

Det vækker jubel hos Sarah Henneberg, at der er en dør på klem, for at hendes barn kan forblive i stordagpleje. Hun lover hjælp, hvis politikerne finder de nødvendige penge:

- Vi kan slet ikke forstå, at man ikke bare kigger efter billigere lokaler. Vi er bekendte med, at der er flere muligheder i Varde Kommune. Og vi er som forældre også endda villige til at hjælpe med at finde nogle lokaler, siger hun.

Stordagpleje

En stordagpleje er en slags mellemting mellem dagpleje og vuggestue.

Der bliver ansat tre dagplejere, der hver arbejder 37 timer, og de skal sammen passe 10 børn i lokaler, som kommunen stiller til rådighed.

Varde Kommune har også haft en gæstedagpleje. Det minder om en stordagpleje, men her er det de børn, hvis almindelige dagplejer er syg, på ferie eller på kursus, der bliver passet. I dag bliver alle børn i Varde Kommune passet ved andre dagplejere ved sygdom og lignende.

Hun er helt med på, at stordagplejen ikke kan blive i de nuværende lokaler, hvis huslejen er høj. Det vigtige for hende er, at selve tilbuddet fortsætter.

Annonce

Udvider med Ølgod

I det socialdemokratiske forslag skal der også oprettes en stordagpleje i Ølgod. Og på sigt vil partiet gerne udbrede tilbuddet til endnu flere byer.

- Forældrene, der har gjort brug af tilbuddet, har givet udtryk for, at det er de rigtig glade for. Det har vi sammenholdt med, at det har været vanskeligt at rekruttere dagplejere. Vi har også haft enkelte kontakter med nogle, der gerne ville være dagplejere, men hvor deres hjem ikke kunne blive godkendt til det, siger Søren Laulund og påpeger, at disse dagplejere til gengæld vil kunne ansættes i en stordagpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Sønderborg

Privatskole vil udvide for 53 millioner - men det bliver uden kommunale kroner i garanti

Team Esbjerg For abonnenter

Norske Team Esbjerg-spillere i drillehumør: Vi håber ikke, at Jesper bliver alt for ked af det

Annonce