Annonce
Kolding

Efter Søvndals borgmesterdrømme: Socialdemokratiet drøfter valgaftale med SF

Formanden for Socialdemokratiets partiorganisation i Kolding, Filip Bekic, er mere lun på planen om at lave en form for forhåndsaftale med SF, end partiets nuværende gruppeformand i byrådet, Poul Erik Jensen, er. Privatfoto
Ledelsen for den socialdemokratiske partiorganisation i Kolding taler lige nu med SF om eventuelt at lave en aftale om, hvem man skal pege på som borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg.
Annonce

Kolding: Ledende socialdemokrater i Kolding har igennem en periode haft kontakt med lokale SF-folk om, hvordan man forholder sig, hvis det bliver muligt for venstrefløjen i byrådet at få fingre i borgmesterposten efter kommunalvalget i november 2021.

Drøftelserne sker i forbindelse med, at SF-koryfæet fra Sdr. Bjert, Villy Søvndal, formodentlig stiller op som sit partis borgmesterkandidat ved kommunalvalget.

Formanden for partiorganisationen i Kolding, Filip Bekic, der også selv drømmer om at gå efter borgmesterposten, bekræfter, at der i øjeblikket er en snak i gang mellem de to partier. Den handler om, hvordan man i forbindelse med det lokale valg finder ud af, om det skal være Socialdemokratiets eller SF's spidskandidat, der skal være deres bud på en borgmester, hvis et flertal i byrådet peger i den retning.

Filip Bekic fortæller, at intet endnu er besluttet, men at han sagtens kan se for sig, at man laver en aftale de to partier imellem om, at det enten er den spidskandidat, som får flest personlige stemmer, man vil pege på som borgmester, eller at det er det parti, der får flest kandidater valgt ind, som står til at få borgmesterposten, hvis det kan lade sig gøre.


Jeg synes ikke, man skal lave en aftale på forhånd. Det må være resultaterne på valgnatten, der er afgørende.

Poul Erik Jensen


- Om det bliver antallet af personlige stemmer eller partiets størrelse, der bliver afgørende ved jeg ikke, men jeg kan ikke udelukke, at det bliver antallet af personlige stemmer, som bliver afgørende, siger Filip Bekic.

Annonce

Uenighed hos S

Forærer I ikke dermed borgmesterposten til SF, da Villy Søvndal sikkert vil få flere stemmer end jeres spidskandidat?

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at for Socialdemokratiet er politikken vigtigere end personen, mener Filip Bekic.

Der er dog ikke helt konsensus hos S om ideen om at indgå en forhåndsaftale med SF.

Gruppeformanden for S i Kolding Byråd, Poul Erik Jensen, er ikke tilhænger af den - og slet ikke af forslaget om at pege på den med flest personlige stemmer..

- Jeg synes ikke, man skal lave en aftale på forhånd. Det må være resultaterne på valgnatten, der er afgørende, og det må være partiets størrelse, der er afgørende, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce