Annonce
Varde

Socialdemokratiet går ind for færre udlejningsuger for sommerhuse

Gruppeformand for Socialdemokratiet, Søren Laulund (S) går ind for at begrænse udlejningsuger for sommerhuse. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce

Erhvervsstyrelsen er i færd med at udarbejde en ny vejledning, der nedregulerer antallet af udlejningsuger fra 41 til 35 årligt. Borgmester Erik Buhl har i JV. den 18.9.2020 tændt det store advarselsblink i forhold til vejledningen. Der tales om uoverskuelige konsekvenser for lokal- turismen i Varde, og at de nye regler vil ramme sommerhusudlejningen og detailhandelen hårdt.

Jeg er ikke så bekymret. Jeg tror, at konsekvensen for detailhandelen overdrives, da en væsentlig del også drives af en-dags turister. For sommerhusudlejningen vil nedreguleringen for mange sommerhusejere næppe have de store konsekvenser, da de i forvejen udlejer deres sommerhus i en kortere periode. De der formentlig bliver hårdest ramt, er de, der investerer i de helt store sommerhuse, kun med udlejning som formål.

Med vor egen lokalplan søger vi selv at få mere styr på de helt store sommerhuse, for eksempel i Blåvand, så disse kun kan opføres i et begrænset antal og på en bestemt lokalitet, hvor de ikke er forstyrrende for anden sommerhusturisme. Med lokalplan og Erhvervsstyrelsens begrænsende vejledning tror jeg på, at vi får lagt en dæmper på ”tivoliet” i Blåvand.

Med begrænset udlejning er de store sommerhuse fremover ikke så attraktiv en investering. Trist for den, der øjner en god forretning, men til gavn for et afbalanceret turisme miljø, også i Blåvand. Derfor hilser jeg Erhvervsstyrelsens vejledning velkommen, og håber ikke at meget ændres i godkendelsesfasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Populær familieklub begynder i Ribe

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce