Annonce
Danmark

Socialdemokratiet går markant frem i ny meningsmåling

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hvis der var valg i dag, ville Socialdemokratiet få deres bedste valg siden 1998, viser måling fra Voxmeter.

I en ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau står Socialdemokratiet til at få 34 procent af stemmerne, hvis der var valg.

Det er 8,1 procentpoint mere, end partiet fik ved valget i 2019. Og 2,6 procentpoint mere end ved en tilsvarende måling for en uge siden.

Hvis det var et valgresultatet, ville det være det bedste for partiet i 22 år - 1998 - hvor Socialdemokratiet under Poul Nyrup Rasmussen fik 34,6 procent af stemmerne.

- Det er ikke overraskende, at Socialdemokratiet går frem. Det gør regeringspartiet næsten altid under krisetider. Men det er virkeligt meget, dette her.

- Jeg tror det er fordi, at krisehåndteringen, som Mette Frederiksen (S) har stået for, har virket ekstremt professionel. Hun har en stil, der indgyder tryghed, hun taler ligefremt til folk, og regeringen har vist evnen til at sætte embedsværket på plads.

- Men 34 procent er et tal, de normalt end ikke ville kunne drømme om, siger politisk kommentator for Altinget Erik Holstein.

Under den aktuelle krise udløst af coronavirus er regeringspartiet gået betydeligt frem i flere meningsmålinger.

Søndag skrev Altinget, at en undersøgelse foretaget af Epinion viste en voldsom fremgang i antallet af adspurgte, der siger, at Mette Frederiksen (S) er deres fortrukne statsminister efter et valg.

Fredag viste en meningsmåling foretaget for Ritzau af Voxmeter, at 86,3 procent af de adspurgte mente, at "regeringen har gjort det, der skal til" i forhold til coronakrisen.

Sammenlignet med valget i juni 2019 går det i Voxmeters meningsmåling mest tilbage for Alternativet, der står til 0,8 procent og dermed langt under spærregrænsen.

Målingen indikerer også tilbagegang i forhold til valget for Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre.

I målingen står rød blok til et markant flertal på 57,1 procent eller 105 mandater ud af 179 i Folketinget.

- Det er en næsten umulig opgave at være opposition. Hvad skal de gøre? De kan følge trop, hvilket de også har gjort, siger Erik Holstein.

- Og hvis de markerer sig, så vil folk sige, at de finder hår i suppen under en for landet svær tid. Så det er umulige betingelser, det er det.

Meningsmålingen er baseret på telefoninterview med 1064 personer i perioden 23. marts til 5. april. Den maksimale usikkerhed på enkelte partier i målingen er 2,8 procentpoint.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce