Annonce
Tønder

Socialdemokratiet i Tønder - to skridt til højre og et skridt tilbage i den grønne omstilling

Vindmøllerne ved Sæd. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Læserbrev:  Den socialdemokratiske gruppe i Tønder Byråd har skrevet et læserbrev, hvor substansen er, at de opfordrer byrådet til at koncentrere indsatsen om at godkende nogle solstrømsanlæg i kommunen og udskyde vurderingen af nogle af vindstrømsanlæggene.

På en måde er det da velgørende, at Socialdemokratiet i byrådet nu endelig begynder at blive synlige, men holdningen og argumenterne virker underligt søgte.

Den socialdemokratiske regering har fremlagt en klimaplan for Danmark som et led i den grønne omstilling. I denne plan udgør landbaseret vindstrøm et meget væsentligt element. Og tidligere er der fra statens side udpeget en række mulige opstillingssteder for sådanne anlæg. Jeg forstår, at Socialdemokratiet i Tønder Kommune enten har overset dette, eller også er uenige i regeringens politik.


Jeg forstår, at Socialdemokratiet i Tønder Kommune enten har overset dette, eller også er uenige i regeringens politik.

Fra læserbrevet


Efter at byrådet vedtog de meget defensive guidelines for opstilling af energianlæg i Tønder Kommune, burde man nu forvente, at alle sejl blev sat til for at sikre, at også Tønder Kommune yder sit væsentlige bidrag til den grønne omstilling.

Og vi skal udnytte den offensivt. Det vil skabe lokal beskæftigelse, lokal indtjening og sikre vores og vore virksomheders omdømme udadtil. Derfor skal arbejdet med at godkende anlæg af flere forskellige typer intensiveres i betydelig grad. Og det handler ikke kun om sol- og vindstrøm, det handler også om biogas og andre energiformer, f.eks. power2x, det handler om energieffektivisering, isolering af kommunale bygninger, elektrificering af kommunens bilpark, større udbredelse af fjernvarme, m.m.

Vore lokale socialdemokratiske venner bør derfor vågne af deres tornerosesøvn og helt anderledes positivt bidrage til, at vi også i Tønder Kommune kommer op af starthullerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce