Annonce
Varde

Socialdemokratiet siger nej til alle besparelser - vil kun bruge ekstra penge

Søren Laulund (S) taler her på et vælgermøde ved seneste valg. Socialdemokratiet vil gerne diskutere spareforslag til næste valg, men partiet ønsker ikke, at der bliver vedtaget nogen besparelser inden da. Arkivfoto: André Thorup
Socialdemokratiets udgangspunkt forud for budgetforhandlingerne er, at den kommunale service ikke må blive ringere noget som helst sted de næste to år.
Annonce

Varde Kommune: Det serviceniveau, som Varde Kommune har nu, må kun blive bedre, ikke ringere. Forslag om besparelser skal ikke vedtages, men blot diskuteres frem til næste valg. Sådan lyder et forslag fra Socialdemokratiet.

Det vækker kritik.

- Jeg synes ikke, man skal skyde det over til et nyt byråd, siger gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen (Borgergruppen).


Jeg mener, at vi sidder der for at tage ansvar. At fastfryse budgetter og sige, "det må de nye tage sig af", synes jeg absolut ikke, er at tage ansvar.

Gruppeformand Tina Agergaard Hansen (DF)


Den generelle holdning blandt gruppeformændene er, at byrådsmedlemmer er valgt til at tage ansvar, og det ansvar må de tage på sig, ligesom flere gerne vil have mulighed for at bruge færre penge på ét område for at bruge flere penge på et andet.

På et pressemøde siger gruppeformand Søren Laulund (S) klart, at det ønsker Socialdemokratiet ikke - partiet er udelukkende klar til at bruge ekstra penge på nogle områder. I en pressemeddelelse skriver Socialdemokratiet, at serviceniveauet "allerede er reduceret til det minimum, som vi på nogen måde kan acceptere".

Annonce

Hvorfor sætte det i gang?

Holger Grumme (R) synes, det er underligt, at Socialdemokratiet har ønsket potentialekataloget - der indeholder spareforslag for 60 millioner kroner - færdig nu, hvis det først må komme i brug efter valget.

- Det minder mig lidt om, at man går til doktoren for at få noget medicin, men så vil man vente to år med at tage den.

Læs mere

JydskeVestkysten kigger nærmere på budgetønskerne fra Socialdemokratiet.

Læs mere på jv.dk/varde tirsdag eller printavisen onsdag.

Søren Laulund (S) svarer, at der kun er 16 måneder til valget, og at der formentlig ikke er brug for besparelser i år, fordi økonomien ser fornuftig ud.

- Det her er ikke at sparke til hjørne.

Annonce

Imødekommende borgmester

Borgmester Erik Buhl (V) bryder sig ikke om, at Socialdemokratiet taler om at "fastfryse det nuværende kommunale serviceniveau", men han finder, at det ville være godt med mere stabilitet. Derfor vil han gerne se på, om man kan lave en budgetaftale, der gælder for to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce