Annonce
Læserbrev

Socialdemokratiet skal være tydeligt.

Læserbrev: Rune Robert Friis argumenterer i sit læserbrev "Haderslev Kommune skal være tryg og tydelig", JydskeVestkysten 17. januar, for, at man i kommunen skal kommunikere på en sådan måde, at alle kan forstå det.

Kan nogen erklære sig uenig?

Rune Robert Friis skriver, at Finn Lykkeskov i forbindelse med debatten om Haderslev Kommunes indsatsplan har fremhævet samme pointe og sagt, at "Vi skal have en plan, som alle kan forstå første gang den læses, alt andet er urimeligt".

Nu er det sådan, at vi alle har forskellige forudsætninger og baggrunde. Også byrådspolitikere. For at komme ind i byrådet kræves et vis antal stemmer, men ellers stilles der ingen adgangskrav, sådan som der ofte stilles til unge, som skal ind på en uddannelse. Der kræves ingen test, der skal bestås, sådan som man kræver af udlændinge, der søger dansk statsborgerskab.

Det sker vist for os alle, at vi skal læse en tekst mere end een gang for at forstå den og få alle detaljer på plads. Også selvom teksten ikke nødvendigvis har et højt lixtal.

Jeg er enig i, at man helt generelt ikke skal gøre tekster mere uigennemskuelige end nødvendigt. Det gælder naturligvis også Haderslev Kommunes indsatsplan, som har fået megen kritik for brug af et unødigt kompliceret sprog.

Men det er et alvorligt problem, hvis en kommunalpolitiker har behov for at læse indsatsplanen igennem to gange. For som politiker sidder man med andre menneskers skæbner i sine hænder, og det er uansvarligt at stemme om noget, som man kun lige har skimmet igennem een gang.

Det er ren og skær uansvarlighed af Finn Lykkeskov og Socialdemokratiet, at man stemte for en indsatsplan, som man jo tilsyneladende overhovedet ikke havde forstået.

I sådan en situation har man som ansvarligt menneske og politiker kun een ting at gøre: At stemme imod.

Men Finn Lykkeskov stemte for, uagtet at han åbenlyst ikke forstod planen og dens konsekvenser. Så kom der alvorlig kritik fra eksperter. Finn Lykkeskov og Socialdemokratiet rokkede sig tilsyneladende ikke trods kritikken. Men da den socialdemokratiske minister så begyndte at stille særdeles kritiske spørgsmål til planen ..... så fik Finn Lykkeskov pludselig kolde fødder og vendte på en tallerken.

Og nu har socialdemokraterne i Haderslev travlt med at vaske hænder og lægge al ansvar fra sig.

Det er ynkeligt at være vidne til, at en politiker som Finn Lykkeskov, der har tilbragt så mange år i kommunalpolitik, opfører sig så uansvarligt.

Og hvis kommunen skal være tydelig, så skal Socialdemokratiet vel også være det. Jeg tror, at vi er mange, der ofte har svært ved at forstå, hvad det er Henrik Rønnow og Socialdemokratiet i Haderslev vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce