Annonce
Varde

Socialdemokratiets finansordfører: Voldsom stigning - lad os se, hvad ministeren siger

Christian Rabjerg Madsen vil nu tage sagen om bagermester Hansens betalinger til Nets op overfor erhvervsministeren. Arkivfoto: Steen Brogaard
Christian Rabjerg Madsen, Socialdemokratiets finansordfører, synes, at bagermester Hansens prisstigning til Nets er voldsom. Nu vil han høre erhvervsministeren om, hvad der er lovbestemt.

Varde: Bagermester Hansen i Varde melder om frustration over eksploderede udgifter til Nets.

Nets svarer tilbage, at priserne er lovbestemte.

Nu går socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen ind i sagen.

- Jeg har jo læst historien, og jeg synes, at det virker som en meget voldsom stigning i omkostningerne, bageren har oplevet, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, at bageren har en pointe, når bageren siger, at der er , om ikke monopol, så i hvert fald monopollignende tilstande. Og når man har det, skal man være særligt opmærksom på prisudviklingen.

Christian Rabjerg Madsen vil nu tage sagen op.

- Med det forbehold, at mit kendskab til sagen kun er det, jeg har via artiklen her, så vil jeg foreligge sagen for erhvervsministeren, så jeg kan få et klarere billede af, hvad er det lovgivningsmæssige ansvar, og hvad er Nets eget ansvar.

Christian Rabjerg-Madsen lover at vende tilbage til JydskeVestkysten, når han har svar fra erhvervsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce