Annonce
Tønder

Socialdemokratiets Tønder-kreds støtter Esbjerg-kandidat til folketingsvalget

Henny Fisbæk har erhvervsuddannelser inden for både spedition og fødevarer. Foto: PR-foto

Socialdemokratiet i Tønder har meddelt, at de støtter Esbjerg-kandidaten Henny Fiskbæk ved det kommende folketingsvalg.

Tønder: På en ekstraordinær generalforsamling er det 16. januar blevet besluttet, at Socialdemokratiet i Tønder vil samarbejde med kredsen i Esbjerg Omegn om at få Henny Fiskbæk valgt ind i Folketinget. Det oplyser Socialdemokratiet Tønder-kredsen i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at det efter den nye valgkredsinddeling har vist sig for vanskeligt at få valgt et folketingsmedlem, der repræsenterer Tønder-kredsen.

- Vi mener, at det er afgørende for udviklingen af hele vores område, at vi får et talerør i Folketinget. En, der ved, hvad der er på spil i hele Vadehavsområdet, en, der ved hvilke ressourcer, vi har, og hvilke udfordringer der er. En, der bor i Vadehavsområdet og vil blive boende her, også når hun er valgt, skriver Socialdemokratiet i pressemeddelelsen.

Partiet lægger vægt på, at Henny Fiskbæk har en bred erhvervserfaring fra det private arbejdsmarked, der har ført hende til jobs i Danmark, Grønland og Kenya.

Annonce

Udvalgsformand er travlt beskæftiget i Tønder

Tønder-kredsen fører altså valgkamp for Henny Fiskbæk, selv om Børn- og skoleudvalgsformand Kim Printz Ringgaard står som Tønder-kredsens kandidat. Det gør han udelukkende for at opfylde vedtægterne, oplyser Socialdemokratiet.

- Som Kim tidligere har meddelt, er han ikke interesseret i at blive valgt. Han har fuldt op at gøre som formand for Børn- og skoleudvalget i Tønder kommune, et politisk hverv han er meget glad for at varetage, står det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forsvaret skal styres

Efter afsløringen af omfattende svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse er det oplagt, at der er en hel del forhold, der nu skal undersøges tilbundsgående. Det burde være overflødigt at nævne det, men undersøgelsen skal foretages af nogle andre end forsvaret selv. Når det ikke er overflødigt i denne sag, er det fordi, Forsvarsministeriet allerede én gang har haft muligheden for at undersøge, om en svindelsag a la den med Britta Nielsen i Socialstyrelsen kunne finde sted i ministeriets ansvarsområde. Svaret blev et rungende nej, og det klinger umådeligt hult i dag, da vi har fået kendskab til svindelsagen. Men næsten lige så slemt er, at man i forsvarets departement ikke fandt det nødvendigt at orientere den siddende minister, før i aller sidste øjeblik. Det vidner om en så betydelig selvtilstrækkelighed og disrespekt for den demokratiske styring af også forsvarets anliggender, at der må sættes et eksempel. Det er ikke til at vide, om det er fordi, ministeren er nyvalgt, kvinde eller noget helt tredje, men det er uhørt, at en svindelsag af denne kaliber først kom til forsvarsminister Trine Bramsens (S) kendskab i onsdags klokken 23.00, før den bragede løs dagen efter i medierne. Den havde været kendt af i hvert fald ministeriets departementschef siden april. Når man dertil lægger, at forsvaret de seneste år har været centrum for adskillige sager om nepotisme og misbrug af både stillinger og midler, må det efterhånden være godtgjort, at der skal sættes et eksempel. Tusindvis af ansatte i forsvaret gør hver dag et kæmpe arbejde for at sikre fred og i øvrigt Danmarks anseelse i den store verden. De kan ikke være tjent med, at højtplacerede officerer og andre med adgang til betroede midler svindler i en grad, så alt tyder på, at det er kriminelt. Derfor må ministeren og med hende et flertal i Folketinget én gang for alle få kridtet banen op, så også de mest forstokkede i forsvaret kan forstå, at de ikke er en stat i staten, og at der føres demokratisk kontrol også med folk i uniform.

Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Annonce