Annonce
Varde

Socialdemokratisk byrådskandidat er samtidig arkitekt bag lokallisten

Onsdag aften blev Kaj-Aage Jensen opstillet som nummer 11 af 13 kandidater på Socialdemokratiets liste. Privatfoto

Kaj-Aage Jensen i Ansager blev onsdag opstillet på Socialdemokraternes kandidatliste. Han er samtidig hovedmand bag protestliste mod ny skolestruktur. Intet problem, siger både han og partiet.

Annonce

Ansager: Kaj-Aage Jensen i Ansager spiller på to heste til kommunalvalget. Onsdag aften blev han opstillet som nummer 11 på den socialdemokratiske kandidatliste, og samtidig er han arkitekten bag bestræbelserne på at opstille kandidater for listen mod ny skolestruktur, Lokallisten 2017.

- Du vil have noget at vide om, hvordan jeg kan opstille som socialdemokrat og samtidig arbejde for at opstille en upolitisk liste? spørger Kaj-Aage Jensen selv, og fortsætter:

- Det korte svar er, at jeg kan tælle. Jeg kan tælle mig frem til, at Socialdemokraterne ikke kan blive store nok til at få afgørende indflydelse. Så er vi en gruppe, der vil have den her skolestruktur-beslutning ændret. Vi tror på fire-fem kandidater i byrådet på baggrund af dem, der har skrevet under på at bevare skolestrukturen.

Men Socialdemokraterne er jo med bag planerne om ny skolestruktur?

- Det siger du. Jeg er jo bare kandidat, og jeg sælger det budskab, jeg kan høre mig frem til. Politik forandrer sig, det er en proces, og det er mit håb, at man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Kaj-Aage Jensen

Kaj-Aage Jensen, Ansager, 69 år, tidligere lærer.Har altid været Socialdemokrat, men meldte sig ud i protest mod skolereformer, og til sidst blev dråben salget af Dong.

Meldte sig ind i partiet igen i efteråret 2016.

Har siddet i byrådet i den tidligere Ølgod Kommune for Socialdemokratiet i 12 år.

Er arkitekt bag Lokallisten 2017, en gruppe udelukkende etableret i protest mod ny skolestruktur.

Annonce

OK for partiet

Socialdemokratiet accepterer ifølge kredsformand Frede Sigaard Pedersen ikke dobbelt partimedlemsskab. Eller dobbelt opstilling. Men partiet har ingen problemer med Kaj-Aage Jensens spil på to heste.

Kaj-Aage Jensen vil opstille lokalliste i Ansager, så hvordan kan han opstille for jer?

- Vi har alle vores fritidsinteresser, og dem må man dyrke, som man vil, siger Frede Sigaard Pedersen og fortsætter:

- Vi har da snakket om det. Kaj-Aage har været meget åben omkring, at han vil arbejde for en lokalliste. Men han har også sagt helt klart, at han er socialdemokrat, og det er derfra, han arbejder.

Annonce

Plads til forskellighed

En ting er parti og lokalliste, en anden er, at han helt åbent stiller op med en anden holdning til skolestruktur end den socialdemokratiske byrådsgruppe har?

- Der er mange holdninger. Jeg tror ikke, du kan finde et parti, hvor der ikke er forskellige holdninger. Vi har rum til at tage diskussionerne, som de kommer. Vi er helt sikkert grundlæggende et rummeligt parti, der har plads til debat, siger Frede Sigaard Pedersen.

Selv siger Kaj-Aage Jensen:

- Jeg kan godt forstå, at nogen siger, jeg ikke kan både blæse og have mel i munden. Men jeg synes, at det er to nødvendige sider. Det er faktisk nødvendigt. Jeg må ikke opstille på lokallisten som socialdemokrat, men Socialdemokratiet ved godt, at jeg er ved at skabe et alternativ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce