Annonce
Esbjerg

Gruppeformand underkender partifælle i EfB-ballade: Afviser at diskutere annullering af kommunal sponsoraftale med problemramt fodboldklub

Den socialdemokratiske gruppeformand, Jørgen Ahlquist (stående), forventer, at klubben og spillerne i samarbejde med Arbejdstilsynet selv løser konflikten i klubben, og han mener ikke, at politikerne skal blande sig. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Socialdemokratiets Karen Sandrini var for hurtigt ude med overvejelser om at droppe den kommunale sponsor-aftale med byens ballade-ramte fodboldklub EfB, siger hendes egen gruppeformand. Han har ingen planer om at blande sig i klubbens interne forhold på nuværende tidspunkt, hvor klubben og Arbejdstilsynet håndterer sagen.

Esbjerg Kommune: Socialdemokratiets Karen Sandrini har ingen opbakning fra sin egen gruppeformand til at rejse en politisk sag om en eventuel annullering af den kommunale sponsoraftale i den ballade-ramte fodboldklub EfB.

Her har 21 af klubbens spillere udtrykt stærk mistillid til træner Peter Hyballa, som de beskylder for fysisk og psykisk vold, ydmygende adfærd og mobning.

Det fastslår den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Ahlquist.

Annonce

- Det er bedrøveligt at læse de her ting om EfB - som det ville være at skulle læse om enhver anden klub eller forening i den situation. Men politisk skal vi ikke ind og blande os, når klubbens ledelse, Arbejdstilsynet, Spillerforeningen og andre gode kræfter arbejder med at håndtere sagen. Jeg har ligesom de fleste andre informationer fra medierne, men ingen ved, om det er det fulde billede, siger Jørgen Ahlquist.

Så du kan ikke støtte det bebudede forslag fra din partifælle om at diskutere en annullering af den kommunale sponsoraftale?

- Nej, for både klubbens ledelse, Spillerforeningen, Arbejdstilsynet er i gang med sagen, og vi kender ikke slutfacit på de undersøgelser. Det må i første omgang være parternes opgave at rede trådene ud, og så få rettet op på det, der eventuelt skal rettes op på. Det har jeg en klar forventning om sker. Der er mange lag i sådan en sag, inden den bliver politisk, og jeg mener, at vi som politikere i byrådet skal være de sidste til at blande os i interne ledelses- og arbejdsforhold i virksomheder, så længe der ikke foreligger et facit. Vi blander os jo heller ikke i, hvordan arbejdsforholdene er i Den Ny Opera.

- Som diplomuddannet leder tager jeg dyb afstand fra, hvis "sherif-stjerner" og andre overgreb er en del af værktøjskassen, men Karen Sandrini er efter min mening for hurtigt ude, siger Jørgen Ahlquist, der erklærer sig på linje med borgmester Jesper Frost Rasmussens (V) tilgang til sagen.

Kommer stærkt igen

Borgmesteren har tidligere hyldet spillerne for deres mod til at sige tingene, som de har oplevet dem under den nye træner, men borgmesteren har samtidig pointeret, at kommunen ikke agter at blande sig i interne ansættelsesforhold, omend han også udtrykker forventning om, at klubben får håndteret de udfordringer, der måtte være.

- Og jeg er som sagt også fortrøstningsfuld omkring, at det sker, og selv om det som nævnt er en bedrøvelig sag, så skal vi nok komme stærkt igen, tilføjer Ahlquist.

EfB og Esbjerg Kommune

  • Esbjerg Kommunes engagement i EfB  består blandt andet i en sponsoraftale til en halv million kroner, hvor man markedsfører byen som energiens hovedstad i Danmark.
  • Det sker via bandereklamer på stadion, et ”Energi Metropol”-logo på spiller-trøjerne og gennem plakater på stadion. Derudover betaler EfB nedsat huslejen på Blue Water Arena iefter nedrykning til 1. division.
  • Ifølge Ankestyrelsen kan en kommune lovligt reklamere for sig selv og brande kommunens navn, Professionelle sportsklubber er virksomheder, som kommuner ikke må støtte. Derfor må kommuners sponsoraftaler med professionelle sportsklubber ikke være en støtte til klubberne. D
  • En kommune kan betale en professionel fodboldklub at få kommunens på spillertrøjerne. Der skal være tale om "en gensidigt bebyrdende aftale" mellem klubben og kommunen. Kommunen må højst betale markedsprisen, ellers er det  indirekte støtte til klubben.

 Kilde: Ankestyrelsen

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Stemmeslugeren Vallø pusler med planer om borgergruppe for udvikling af indre by: - I har ikke hørt det sidste fra mig

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce