Annonce
Tønder

Socialdemokratisk kandidat trækker sig: Skal læse jura

Birgitte Hartung Lange Jensen, der er mor til tre børn, trækker sit kandidatur til kommunalvalget. Hun skal læse jura på Københavns Universitet, og det kommer til at lægge beslag på størstedelen af hendes tid, erkender hun.  Foto: Martin Franciere

TØNDER: I december sidste år annoncerede Birgitte Hartung Lange Jensen, at hun stillede op for Socialdemokratiet til det kommende kommunalvalg i november. Men nu trækker hun sit kandidatur tilbage.

- Jeg er optaget på samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse i jura på Københavns Universitet, siger Birgitte Hartung Lange Jensen, der i forvejen er uddannet sagsbehandler, der er en bachelor-uddannelse. Derfor er jura-studiet en overbygning, der er normeret til to år som fuldtidsstudie.

Birgitte Hartung Lange Jensen er mor til tre børn og gift med ergoterapeut Lasse Hartung Lange. Parret er efter lang tids overvejelse nået frem til den konklusion, at studiet ikke er foreneligt med et familieliv, et deltidsjob samt en politisk karriere.

Annonce

- Vi prøvede at lægge timer sammen for at se, hvordan det kunne hænge sammen - men det lader sig ikke gøre, erkender den 42-årige familiemor, der i samme åndedrag ikke vil afvise, at hun kunne finde på at stille op til kommunalvalget i 2025, selv om der er lang tid til, og meget kan ske i den mellemliggende periode.

- Det kan sagtens være. Jeg vil rigtig gerne politik, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce