Annonce
Varde

Socialdirektør: Det er stilhed før storm i Varde Kommunes hjemmepleje

Claus Fjeldgaard, direktør for social og sundhed, fortæller, at kommunen forventer, at der kommer en stor opgave, når smitten kommer til Varde Kommune, men indtil videre fortsætter meget nogenlunde som før i hjemmeplejen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Hjemmeplejen forsøger at spare lidt på kræfterne, indtil epidemien formentlig bryder løs lokalt også. Men der er ikke skåret ned på service som i andre kommuner.
Annonce

Varde Kommune: Andre steder i landet skærer hjemmeplejen ned på eksempelvis rengøring for at minimere, hvor mange personer de ældre kommer i kontakt med. Men i Varde Kommune er meget endnu forholdsvis normalt. Det fortæller socialdirektør Claus Fjeldgaard:

- Vi prøver at sikre, at der kommer så få mennesker i borgernes hjem som muligt. Indtil videre har vi ikke skåret ned på vores rengøring i hjemmeplejen, men vi kigger hele tiden på, om vi kan gøre mindre for borgerne, siger han.

Det skal forstås på den måde, at mindre vigtige opgaver kan skæres væk i en periode.

- Vi vil spare så meget som muligt på personalekræfterne, indtil der bliver brug for dem derude. Det er den strategi, vi har anlagt, siger han.

Andre kommuner skærer ned

  • Ringkøbing-Skjern Kommune har aflyst alt ikke-livsvigtig rengøring.
  • I Billund Kommune prioriteres den personlige pleje, mens der vil være rengøring, som ikke udføres. Klippekort-opgaver udføres ikke.
  • I Middelfart Kommune kan ældre ikke få vasket tøj eller gjort rent. Klippekortordningen er også væk.
  • Kolding Kommune løser kun de mest kritiske rengøringsopgaver.
  • Aarhus Kommune har indstillet rengøringen i hjemmeplejen.
  • Adskillige kommuner ruster sig desuden ved at lave jobbanker, hvor pensionister og ufaglærte kan melde sig, hvis de vil hjælpe i ældreplejen, hvis der bliver brug for det.
Annonce

Coronahjem skal grundigt rengøres

Indtil videre er der i Varde Kommune ikke mange, der er diagnosticeret med covid-19, som er den sygdom, coronavirussen kan give. Ifølge de officielle tal er der slet ingen, men kommunaldirektør Mogens Pedersen har tidligere sagt, at der er smittede i kommunen. JydskeVestkysten har også hørt om konkrete tilfælde i konkrete byer, som dog ikke har kunnet bekræftes.

Hvorom alting er, så kommer hjemmeplejen i Varde Kommune endnu ikke i nogen hjem, hvor der er diagnosticerede med covid-19. Hvis det sker, så får kommunen en ekstra opgave:

- Så er vi pålagt at sørge for, at der bliver gjort ekstra rent derude, siger han.

Det er dog ikke sikkert, at det er kommunen selv, der skal stå for rengøringen. Hvis der er pårørende i hjemmet, så kan de få en henstilling om at gøre ekstra hygiejnisk rent.

Annonce

Ekstra foranstaltninger på plejehjem

Plejehjemmene, hvor mange af de svageste ældre bor, er låst af, og her skal beboerne for tiden blive på deres værelser. Claus Fjeldgaard fortæller, at her er personalet opdelt i teams, der ikke møder hinanden, og som har forskellige borgere, så eventuel smitte ikke bliver spredt rundt. Rengøringen er ekstra grundig:

- Inde på plejehjemmene spritter vi af hele tiden, siger Claus Fjeldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce