Annonce
Sønderborg

Sociale botilbud åbner for besøg i det fri

Kommunens botilbud åbner for besøg. Prfoto
I sidste uge vedtog social- og seniorudvalget en genåbningsplan for de sociale botilbud i Sønderborg Kommune. Nu har regeringen givet grønt lys for, at botilbuddene igen kan få besøg.
Annonce
Sønderborg: I sidste uge varslede kommunen, at en delvis genåbning var på vej. Nu har regeringen givet grønt lys, og det betyder, at beboere på kommunens botilbud fra fredag den 15. maj igen få besøg af deres allernærmeste.

Det betyder, at beboerne på kommunens sociale botilbud kan modtage besøg af en til to faste besøgspersoner. Besøgene skal foregå udenfor på en gåtur eller på bostedets fællesarealer eller egne terrasser. Kun i helt særlige situationer kan besøgene foregå i beboerens egen lejlighed.

- Ventetiden har været lang for mange, og med genåbningen i dag fredag er jeg sikker på, det bliver en ekstra god weekend for dem, der nu kan genforenes med deres nærmeste. Vi har gennem hele forløbet haft fokus på at skabe mest mulig sikkerhed og tryghed både for beboere og ansatte, og det fortsætter vi selvfølgelig med under den delvise genåbning for besøg. Der er en række hensyn, der skal tages og retningslinjer, der skal overholdes. Det føler jeg mig helt tryg ved man håndterer godt og professionelt ude på de enkelte bosteder, siger formand for social- og seniorudvalget Preben Storm (S).

Socialministeriets retningslinjer ligger til grund for de rammer, der bliver for besøgene. Ud over at beboerne skal udvælge sig en enkelt eller to faste besøgspersoner, skal der også være en til to meters afstand mellem de deltagende. De besøgende opfordres til at begrænse besøgets længde, og personalet skal være med til at sikre rengøring af kontaktflader samt god håndhygiejne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce