Annonce
Esbjerg

Sociale foreninger frygtede at miste penge på corona

Recovery Bulls er en af de foreninger, der modtager beløb på over hundredetusinde kroner årligt via de såkaldt paragraf 18-midler fra kommunen. Støtten går normalt til blandt andet gadefodbold-stævne på Torvet og lignende større arrangementer, som ikke kan lade sig gøre i denne tid på grund af forsamlingsforbuddet og smittefaren. Foto: Annett Bruhn
74 foreninger får lov til at overføre kommunal støtte til næste år, da de ikke kan afvikle aktiviteter i øjeblikket på grund af smittefare.

Esbjerg: Coronapandemien rammer de frivilliges arbejde for at hjælpe socialt udsatte mennesker i Esbjerg Kommune.

Smittefaren gør, at foreningerne ikke kan gennemføre de planlagte aktiviteter, og dermed har de penge stående på kontoen, som de simpelthen ikke kan bruge i år på grund af coronarestriktionerne.

Kommunens Social & Arbejdsmarkedsudvalg har derfor besluttet, at foreningerne undtagelsesvis får lov til at overføre pengene til næste år, hvis de ikke er brugt til nytår.

Kravet er normalt, at uforbrugte midler ved årsskiftet skal betales tilbage til kommunen, men nu får foreninger altså undtagelsesvis lov til at gemme pengene til aktiviteter i 2021.

- Normalt kan man ikke overføre pengene, men vi har i udvalget valgt at sige, at det må foreningerne gøre i år, forklarer Henrik Vallø (Borgerlisten), formand for udvalget.

74 foreninger fik støtte til en frivillig social indsats i 2020 og sundhedskrisen betød, at foreningerne frygtede, at de uforbrugte midler skulle tilbagebetales.

På Social & Arbejdsmarkedsudvalgets opfordring har forvaltningen spurgt, om Frivillighuset Vindrosen kan anslå, hvor mange foreninger, der må udskyde aktiviteter samt antallet af udskudte aktiviteter.

Det har Vindrosen ikke kunne svare på, ligesom de ikke har overblik over de beløb, der ikke vil blive brugt, fordi de selvsagt endnu ikke ved, hvor længe coronapandemien varer og vil påvirke det frivillige sociale arbejde.

- Det hele betyder så bare, at hvis foreningerne får lidt penge til overs, så der er de flere penge at bruge til næste år, siger Henrik Vallø.

Blandt de største modtagere af paragraf 18-midlerne fra kommunen er Recovery Bulls, Aflastningstjenesten og Kirkens Korshær Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce