Annonce
Kolding

Sociale væresteder lukker ned for at undgå coronasmitte

Blandt de sociale tilbud, der nu lukkes ned på ubestemt tid på grund af corona, er aktivitets- og beskæftigelsestilbuddet Nordhøj for udviklingshæmmede. Her er et billede fra en tidligere aktivitet for Nordhøjs brugere, der var til atletikstævne. Foto: Søren Gylling

Kolding: Kolding Kommune lukker nu ned for endnu flere tilbud og aktiviteter for at undgå smitte af corona, og denne gang er det værestederne på socialområdet, der står for skud.

- Mange af vores borgere har et svagt helbred og er særligt sårbare, såfremt de bliver smittet med coronavirus. Vi tager nu yderligere skridt for at reducere risikoen for, at socialt udsatte og handicappede borgere bliver smittet, forklarer socialdirektør Thomas Reintoft i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen har man på socialområdet fulgt de retningslinier, der nationalt er gældende for sundhedsområdet, for at beskytte borgerne i de sociale tilbud bedst muligt.

De tilbud, der nu lukkes ned midlertidigt fra onsdag morgen på grund af corona, er aktivitets- og beskæftigelsestilbuddene Nordhøj, MultiFlex, Ndr. Bjert, Altarp og Dagcenter Cortex. Det sker for at undgå, at borgere i disse tilbud smitter hinanden, bliver smittet af personalet eller bliver smittet under transporten. Når borgerne bliver i deres hjem, reduceres deres risiko for at blive smittet.

Ligeledes lukker de kommunale væresteder Savværket, Pusterummet, Kulturhuset, Vækststedet, Space og De Frie Fugle onsdag morgen for at undgå, at brugerne bliver smittet, mens de opholder sig på værestederne.

Borgere, pårørende og medarbejdere er i løbet af tirsdag eftermiddag og aften orienteret om lukningen af tilbuddene. Der vil blive taget hånd om de borgere, hvis hverdag forstyrres af den midlertidige lukning, og som kan opleve utryghed som følge af, at deres dagligdag ændres, oplyser Kolding Kommune.

Socialforvaltningen vurderer løbende situationen og udarbejder beredskabsplaner tilpasset den aktuelle situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce