Annonce
Kolding

Socialformand forudser forringelser af servicen til Koldings udsatte

Karina Lorentzen (SF) opfordrer til politisk tålmodighed, før politikerne griber til nedskæringer på socialområdet i Kolding. Foto: Pressefoto
Socialudvalgsformand Karina Lorentzen (SF) beder om politisk tålmodighed, før Koldings politikere griber til besparelser. Hun håber, at den nye strategi Selvværd og Sammenhæng snart viser den ønskede økonomiske effekt.

Kolding: - Jeg ser ingen, der vil snakke om at bruge flere penge på det her område. Jeg ser ingen, der vil prioritere vores psykisk syge og udsatte borgere, som der bliver flere og flere af. Men der er virkelig brug for, at Christiansborg løfter blikket fra de ældre og børnene nu.

Sådan siger formand for Kolding Byråds socialudvalg og folketingskandidat, Karina Lorentzen (SF), før hendes udvalg på et møde i dag skal drøfte den dystre økonomiske situation, som betyder, at der bliver brugt alt for mange penge på socialområdet i Kolding i øjeblikket i forhold til, hvad politikerne har sat af på budgettet.

- Vi er alle i udvalget dybt frustrerede, og vi knokler for, at vores strategi Selvværd ogSammenhæng skal hjælpe os i Kolding.

Men tror du på, at den strategi kan løfte socialområdet i Kolding ud af de økonomiske problemer?

- Det kan jeg da blive usikker på. Jeg ser bare ikke rigtig nogen alternativer, så jeg appellerer til politisk tålmodighed, for ellers må vi til at tale om serviceforringelser, siger hun.

Annonce

Mirakler

Socialdemokraternes gruppeformand Poul Erik Jensen konstaterer, at "pengene fosser ud af socialområdet".

- Vi har nogle store økonomiske problemer i det her budgetår. Det tyder jo på, at budgettet langt fra er godt nok, eller også er styringen ikke god nok. Det skal vi have fundet en løsning på, når vi ser, hvordan maj måned er gået i socialforvaltningen rent økonomisk. Jeg tror ikke på mirakler, men jeg håber, siger Poul Erik Jensen med henvisning til, at socialdirektør Lars Rasmussen har bebudet, at maj måned vil vise en dramatisk positiv effekt af den nye strategi.

Formand for socialøkonomi-, handicap og hjælpemiddeludvalget, Benny Dall (EL), vil afvente udvalgets møde i dag, før han udtaler sig om situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce