Annonce
Nordtyskland

Socialminister om abortmodstandere: Rom bestemmer alt

I landdagens socialudvalg betegnede Heiner Garg situationen i Flensborg som ubehagelig - også for ham personligt. Foto: FDP.

FLENSBORG: Den slesvig-holstenske landdags socialudvalg opfordrede torsdag enstemmigt delstatens socialminister Heiner Garg til at gå i dialog med alle relevante parter for at sikre Flensborgs kvinder muligheden for abort, efter det nye supersygehus har afvist at gennemføre disse indgreb fra 2016, hvor det nye hospital åbner.

Sygehuset opstår som en fusion mellem de to nuværende hospitaler i Flensborg. Det ene er Malteser-hospitalet, der bliver drevet af den katolske Malteser-orden, som afviser abort. Det kommer dermed til at gælde for hele det nye sygehus.

Så gerne Heiner Garg end ville, tvivler han på mulighederne for at overbevise malteserne.

- Vi taler om en orden, der skal har rygdækning fra baglandet i Rom til stort set alle beslutninger, siger Heiner Garg.

Lovmæssigt er der heller ingen mulighed for at tvinge sygehuset til at tilbyde svangerskabsafbrydelser.

Heiner Grag lover, at ingen kvinde i Flensborg fremover skal nægtes muligheden for abort. En offentlig abortklinik kunne eventuelt være en mulighed, mener han.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce