Annonce
Haderslev

Socialrådgiver i familieafdelingen valgte at ignorere partsrepræsentant

Manglende indkaldelser og modsatrettede meldinger betyder at en kvinde må tage til møde uden partsrepræsentant. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Manglende mødeindkaldelser og modsatrettede meldinger betyder, at en udsat mor må tage et vigtigt møde alene, mens Haderslev Kommune stiller med fire personer. Leder af familieafdelingen erkender fejl.
Annonce

HADERSLEV: Torsdag morgen skal en mor til fire anbragte børn til et opfølgningsmøde på Haderslev Kommunes familieafdeling om anbringelsen af de to yngste børn. Men manglende mødeindkaldelser og modsatrettede meldinger betyder, at kvinden må tage mødet alene, mens Haderslev Kommune stiller med fire personer.

Kvinden ville gerne have en partsrepræsentant fra Nordjylland, som hun var tryg ved. Han havde indtil i foråret været en såkaldt §54’er for kvinden, det vil sige en kommunalt betalt støtteperson, men Haderslev Kommune valgte at afbryde samarbejdet med ham, fordi han lagde en video op på de sociale medier, hvor han i faktisk positive vendinger beskrev et møde på Haderslev Kommune, dog uden at afsløre identiteten på deltagerne.

Kvinden bad ham efterfølgende om at blive sin partrepræsentant, og den 14. juli sendte han en skriftlig fuldmagt til socialrådgiveren på kommunen, som kvitterede med følgende tekst:

”Der kvitteres for modtagelse. Der vil nu blive afholdt et møde med ”kvinden” for at informere om, hvad det vil betyde at have en partsrepræsentant”.

Annonce

Tvetydige forklaringer

Det møde er endnu ikke afholdt, og da der i mandag skulle være et opfølgningsmøde om den ældste af børnene, måtte kvinden tage mødet alene, fordi hverken partsrepræsentant eller advokat havde modtaget indkaldelse til mødet. Da kvinden spurgte socialrådgiveren, hvorfor partsrepræsentanten ikke var indkaldt, var meldingerne fra socialrådgiveren også helt anderledes:

- Hun sagde, at det var fordi Haderslev Kommune ikke kunne acceptere ham som partsrepræsentant, da de selv havde fyret ham som §54’er, og det var noget, der kom fra den øverste ledelse i kommunen.

Partsrepræsentanten forsøgte også at få en forklaring fra socialrådgiveren, og denne var også helt anderledes:

- Hun sagde, at det var fordi, hun vurderede, at ”kvinden”, ifølge forårets forældrekompetenceundersøgelse, ikke kunne vurdere konsekvenserne af at have en partsrepræsentant. Hun antydede nærmest, at ”kvinden” var evnesvag, siger partsrepræsentanten til JydskeVestkysten.

Annonce

Mødet skulle være holdt

Anne Marie Storgaard, der er leder af familieafdelingen, understreger overfor JydskeVestkysten, at der ikke ligger noget dekret fra ledelsen om, at den pågældende ikke kan blive partsrepræsentant:

- Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men det har intet på sig. Jeg kan overhovedet ikke komme på en begrundelse, der skulle forhindre den pågældende i at være partsrepræsentant.


Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men det har intet på sig. Jeg kan overhovedet ikke komme på en begrundelse, der skulle forhindre den pågældende i at være partsrepræsentant.

Anne Marie Storgaard


Storgaard mener, problemet handler om, at der er to partsrepræsentanter i sagen, og at fuldmagten fra den nordjyske partrepræsentant var mangelfuld.

-Den fuldmagt, der blev fremsendt, var en blanket fra arbejdsmarkedsområdet i Københavns Kommune, med forskellige overstregninger og tilføjelser, og den var mildest talt mangelfuld. Derudover har kvinden jo også en advokat, og advokater er jo altid partrepræsentanter. Så der er et behov for at få et møde om, hvem der repræsenterer kvinden, og på hvilke områder, og hvem vi fremover skal kommunikere med, fordi vi sender jo altid til partsrepræsentanten.

- Hvis I opfattede advokaten som partrepræsentant, hvordan kan det så være, I ikke har indkaldt ham til de to vigtige møder i denne uge, selv om det af dagsordenen fremgår, at han er blevet indkaldt?

- Det kan jeg ikke sige. Men to partsrepræsentanter på samme område er jo nærmest ikke-lade-sig-gørligt, derfor skal vi have en dialog.

- Den dialog, som så ikke er blevet til noget endnu?

- Ja, vi må lægge os fladt og sige, at det skulle vi have gjort, og så se at få indkaldt til det møde.

- Hvis det var jeres opfattelse, at det var advokaten, der var partsrepræsentant, så er det vel også lidt problematisk, at det er kvinden, der modtager breve og indkaldelser til møderne?

- Man kan aftale med partrepræsentanten, at man sender direkte til ham/hende, men man kan også aftale at sende til både partrepæsentanten og borgeren, men jeg ved ikke, hvilken aftale der ligger her.

- Men uanset, hvad partrepræsentanten hedder, så er det vel problematisk, at han ikke bliver indkaldt?

- Ja. Jeg vil også altid anbefale, at man sender til partsrepræsentanten, siger Anne Marie Storgaard.

Anonym

JydskeVestkysten anvender normalt ikke anonyme kilder, men gør i denne sag en undtagelse, fordi der er tale om en principiel sag om partsrepræsentation for nogle af de svageste borgere, og for at beskytte de børn, der omtales i artiklen. JydskeVestkysten har fået fuld aktindsigt i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Lige nu: Rømø-dæmningen spærret

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce