Annonce
Esbjerg

Socialrådgivere får kort arbejdsuge: Deres formand frygter flere fejl

Jobcenter Esbjerg er klar med et forsøg med firedages arbejdsuge for de ansatte til næste år. Her er det medarbejderne hos det digitale bureau IIH Nordic, der nøjes med at arbejde fire dage og kun 30 timer til fuld løn. Foto: Thomas Lekfeldt /Ritzau Scanpix
Socialrådgivernes formand under sig over, at der ikke er forhandlet om nyt forsøg på Jobcenter Esbjerg, hvis ansatte er blandt de mest stressede kommunalt ansatte.

Esbjerg: Snakken om en firedages uge ved Jobcenter Esbjerg er tom luft.

Sådan ser socialrådgivernes regionsformand Anne Jørgensen på planerne om at indføre et forsøg med kort arbejdsuge på jobcentrets afdelinger.

- Vi har en overenskomst med Kommunernes Landsforening om en fem dages arbejdsuge med fast arbejdstid, som gælder alle landets kommuner, fastslår Anne Jørgensen fra Dansk Socialrådgiverforening.

Hun og foreningens konsulent i Esbjerg er blevet bestormet med opringninger fra socialrådgivere efter JydskeVestkystens artikel søndag, som beskrev jobcentrets planer om et forsøg med firedages arbejdsuge for at spare på varme, strøm og vagtpersonale.

Besparelsen er beregnet til at løbe op i 1,7 millioner kroner årligt.

Det bekræfter jobcenterleder Pia Damtoft. Samtidig undrer hun siger dog over, at Dansk Socialrådgiverforening går ud med kritik, når formanden for længe siden er blevet indbudt til indledende forhandlinger mandag den 2. december.

Annonce

Jobcenter Esbjerg

KOMMENDE ÅBNINGSTIDER
Mandag til onsdag 08.00-15.00
Torsdag 08-17
Fredag lukket

KOMMENDE ARBEJDSTIDER
Forslag:
Mandag til onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00

Ansatte kan selv placere deres arbejdstid i tidsrummet 08.00-18.00 de fire arbejdsdage.

Den samlede årlige besparelse er beregnet til 1,7 millioner kroner på reception, vagt, rengøring, servicepersonale, ansatte, der vælger deltid, med mere.

Bedre end at sige farvel til flere kolleger

- Vi er igen blevet pålagt store besparelser fra politikerne og har fundet alternative veje i stedet for flere fyringer, for vi kan ikke holde til at blive så mange færre mennesker, siger Pia Damtoft.

Hun mener, at firedages ugen er en god idé i stedet for at sige farvel til endnu flere kolleger.

- Vi vil have tre fokuspunkter i forsøget: Trivsel i arbejdsliv, trivsel i fritidsliv samt fokus på borgerne. Og det skal være en frivillig og fleksibel ordning, hvor de ansatte selv bestemmer, siger jobcenterchefen.

Med en firedages uge kan der spares på vagter, kantinepersonale, lys, vand, varme og rengøring.

Åbningstiderne på jobcentret ændres ikke, og en af jobcentrets afdelinger holdes åbent fredag.

Det er frivilligt, om de ansatte vil have fire- eller femdages arbejdsuge.

Pia Damtoft forventer, at det bliver lettere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft med en firedages arbejdsuge.

Der vil komme mange fejl

Dansk Socialrådgiverforening holder tirsdag et medlemsmøde på Esbjerg Vandrehjem for socialrådgiverne på jobcentrets afdelinger.

- Arbejdsmiljøet i Esbjerg er i forvejen meget presset. Der er nedlagt stillinger og fyret medarbejdere, siger socialrådgivernes formand.

Hun fortæller, at målinger viser, at hendes medlemmer er blandt de mest stressede kommunalt ansatte.

- En firedages uge vil give lange arbejdsdage. For unge medarbejdere, der skal hente og bringe børn, er det ikke lykken, mener hun videre.

Jobcenterchef Pia Damtoft understreger, at alle spilleregler og samarbejdsregler bliver overholdt. En rundtur, hun har været på i alle afdelinger, har vist, at flertallet af medarbejdere synes, at det frivillige forsøg med fire arbejdsdage er en god idé.

Socialrådgivernes formand mener modsat, at forsøget vil presse personalet, så der kommer mange fejl, og at borgerne ikke vil få, hvad de har krav på.

I løbet af et par år ventes firedages arbejdsugen også indført på Esbjerg Rådhus. Erfaringerne fra forsøget på Jobcenter Esbjerg skal bruges til den tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];