Annonce
Sydjylland

Socialt netværk for børn og unge styrkes

Headspace får tilført flere ressourcer til at fremme arbejdet for sårbare unge. Arkivfoto
Regionsrådet har netop afsat en halv million kroner til at endnu flere medarbejdere fra psykiatrien kan indgå i headspace som fremskudte medarbejdere.

Siden 2014 har Region Syddanmark samarbejdet med Det Sociale Netværk om det forebyggende og mentalt sundhedsfremmende tilbud headspace. Her kan sårbare børn og unge mellem 12 og 25 år gratis få anonym rådgivning via chat, video, telefon eller ved at møde fysisk op.

Det er frivillige, der bemander headspace-centrene, og 21. juni 2021 har regionsrådet bevilget 500.000 kroner til, at Psykiatrisygehuset kan stille medarbejdere, der skal rådgive de frivillige, til rådighed i headspace i Haderslev, som åbnede 1. maj 2021, headspace i Grindsted, som fremover vil have en fremskudt medarbejder fra psykiatrien en dag om ugen samt to mulige headspacecentre i Middelfart og Faaborg-Midtfyns Kommuner. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Thies Mathiasen (DF), der er formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, siger om headspace:

Annonce

- Jeg ser headspace som et rigtig godt tilbud til de børn og unge, der har brug for en fremstrakt hånd og nogen at tale med. Et åndehul, hvor de kan få luftet tankerne og følelserne og få hjælp til hverdagens problemer. Samtidig hører vi også fra psykiatrien, at samarbejdet med headspace forebygger indlæggelser og ambulante forløb. Blandt andet fordi medarbejderne fra psykiatrien, der kommer i centrene, nemmere kan spotte de unge, der har brug for ekstra hjælp eller behandling, før det udvikler sig.

Mange brugere

Ifølge headspace har der siden 2014, hvor headspace fik sit første center i regionen, været afholdt cirka 24.500 rådgivningssamtaler med syddanske børn og unge. Dertil kommer et antal samtaler via chat, som der ikke er tal på.

Aktuelt har regionen samarbejdsaftaler med headspace om centre i Odense, Aabenraa, Fredericia, Esbjerg og Billund, hvor der er en fremskudt regional medarbejder en dag om ugen.

Headspace

Headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp.

Headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderborg For abonnenter

Anmeldelse: Han er sjov, grov og har fået sin karriere reddet af sit stofmisbrug

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Team Esbjerg

To point på udebane i Champions League: Team Esbjerg var i total kontrol, men til sidst blev det lige lovlig spændende

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce