Annonce
Kolding

Socialt udsatte får kortere til rygestop i Kolding

De 10 instruktører. Styrken ved den nye indsats er, at borgerne allerede kender medarbejderne i forvejen, der nu også står klar til også at tage en snak om rygestop. Privatfoto
Annonce

Kolding: Socialt udsatte borgere i Kolding Kommune får en ny mulighed for hjælp og støtte til at blive røgfri eller ryge mindre med indsatsen ”Få styr på røgen”.

I løbet af januar 2020 har Sundhedscenter Kolding uddannet 10 rygestopinstruktører i kommunalt og frivilligt regi, som skal planlægge og igangsætte rygestoptilbud på Vækststedet, Cafe Paraplyen, Forsorgshjemmet Overmarksgården, stofmisbrugscentret, Nordhøj, i Somalisk Sundhedsforbund og i kommunens bostøttetilbud. Blandt socialt udsatte borgere er ni ud af ti storrygere, og det er en naturlig tanke, at rygning for denne gruppe mennesker kan være deres mindste problem. Men det er en myte viser flere undersøgelser. Syv ud af ti ønsker at blive røgfri.

- Kolding Kommune er partnere i Røgfri Fremtid, og målet er et røgfrit Danmark i 2030. Vi skal have alle med i denne bevægelse og derfor er det vigtigt, at vi tilpasser vores tilbud til det enkelte og til de forskellige målgrupper”, siger Hans Holmer (SF), formand for social- og sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce