Annonce
Varde

Socialtilsyn om Tippen-kritik: Ingen kommentarer

Der er kritik af Socialtilsynet i forbindelse med, at byrådet i Varde Kommune har besluttet at lukke Tippen. Arkivfoto: Morten Nielsen

Socialtilsyn Syd får kritik i rapport og fra byrådspolitikere, men det ønsker socialtilsynet ikke at kommentere. Tilsynet har kun et svar om dets generelle praksis.

Ansager: Både KL's konsulentvirksomhed, KLK, og byrådspolitikere i Varde kritiserer Socialtilsyn Syd for at have leveret et for positivt billede af Tippen i en rapport fra september.

- Socialtilsyn Syd har ingen kommentarer til politikernes udsagn eller til KLK's rapport, svarer tilsynschef Peter Bjerregaard Andersen i en mail.

Tippen og socialtilsynet

18. september afleverer Socialtilsyn Syd en rapport om Tippen. Der gives næsten udelukkende topkarakterer under de enkelte punkter.22. september modtager Varde Kommune et anonymt brev fra en gruppe af medarbejdere på Tippen. I brevet beskrives blandt andet, at en gruppe børn har overtaget magten på Tippen.

28. oktober udkommer rapporten fra KLK, hvor der blandt andet er kritik af Socialtilsyn Syd.

3. november melder Varde Kommune ud, at Tippen er indstillet til lukning.

8. november udkommer en ny rapport fra Socialtilsyn Syd. I modsætning til de fire foregående rapporter er der her alvorlig kritik af Tippen.

10. november bliver Tippen lukket af byrådet.

Positive rapporter

Socialtilsynet har frem til september 2017 skrevet fire rapporter om Tippen, siden tilsynet blevet oprettet i 2014. Den seneste udkom 18. september 2017. Tippen får karakteren "i høj grad opfyldt" eller "i meget høj grad opfyldt" ved næsten alle punkter i alle fire rapporter.

Om det skriver KLK i en rapport: "Set i lyset af den aktuelle situation og praksis på Tippen, som blandt andet baggrunden for nærværende undersøgelse er udtryk for, samt de problemer med den socialfaglige kvalitet, der redegøres for i denne rapport, kan det undre, at Tippen i en helt aktuel tilsynsrapport fra september 2017 vurderes så godt." Samme undren har flere byrådsmedlemmer givet udtryk for.

Derudover skriver KLK: "Det er ligeledes bemærkelsesværdigt, at der er ens ordlyd i store dele af tilsynsrapporterne fra alle tre år, og her særligt hvad angår udtalelser fra personalet på Tippen."

Annonce

Ændringer skyldes ændrede forhold

Det vil tilsynet altså ikke forholde sig direkte til.

- Mere generelt kan jeg oplyse, at Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter indeholder vurderinger af tilbuddets kvalitet og beskrivelser af de forhold, som ligger til grund for vurderingerne - for eksempel udsagn fra medarbejdere. Ændringer i vurderinger tager udgangspunkt i ændrede forhold, sådan som de ligger oplyst for Socialtilsyn Syd. Når forhold videreføres helt eller delvist uændret fra en rapport til den næste, er det udtryk for, at Socialtilsyn Syd har vurderet, at disse forhold stadig var relevante i forhold til vurderingen, skriver Peter Bjerregaard Andersen i mailen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce