Annonce
Aabenraa

Socialudvalg ønsker klar besked om omsorgssvigt

Socialudvalget beder nu bruger- og pårørenderåd være opmærksomme på eventuelle tilfælde af  hård tone og omsorgssvigt på plejehjemmene i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld.
De seneste eksempler på omsorgssvigt på plejehjem i Randers og Aarhus kommuner får nu socialudvalget i Aabenraa til at handle.
Annonce

AABENRAA: Medlemmerne af socialudvalget i Aabenraa Kommune har som de fleste andre danskere fulgt med i dokumentarudsendelsen på TV2, hvor flere tilfælde af nedværdigende tale og svigt i plejen blev påvist på plejehjem i Aarhus og Randers kommuner.

Problemet blev diskuteret, da socialduvalget holdt møde i denne uge, og der var enighed om, at bede bruger- og pårørenderådene om hjælp for at sikre, at den slags ikke forekommer i Aabenraa Kommune.

- Vi ønsker ikke at stikke hovedet i busken. Vi vil gerne gøre noget. Vi har bruger- og pårørenderåd på alle vores plejehjem, og dem skriver vi nu til og beder om, at de henvender sig til os, hvis de oplever tilstande på plejehjemmet, der ikke er i orden, siger Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for  socialudvalget.

Annonce

Mest om rengøring

Som udgangspunkt tror han dog ikke, at der er tilstande på Aabenraa Kommunes plejehjem, der kan sammenlignes med det, der blev dokumenteret i tv-programmet.

- Vi har ledere placeret på alle plejehjem, og vi fik i hele 2019 ikke nogen klager, der gik på enkeltsager på plejehjemmene. Der har været klager tidligere, men det har fortrinsvis handlet om rengøringen på plejehjemmene og den slags, fortæller han.


Vi ønsker ikke at stikke hovedet i busken. Vi vil gerne gøre noget.

Karsten Meyer Olesen (S), formand for socialudvalget.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce