Annonce
Vejen

Sognepræst: Coronakrisen er med til at samle os

Sidsel Keibel Blom ser en tydelig forskel på omgangsformerne, efter at coronavirus blev det altoverskyggende emne. Arkivfoto: Martin Ravn
Livet er langt mere kollektivistisk betinget, end vi tænker over til hverdag, men det kommer til udtryk nu, mener sognepræst i Brørup og Askov, Sidsel Keibel Blom.
Annonce

Brørup: Midt i en tid med begrundede bekymringer har den relativt nyindsatte sognepræst for både Brørup og Askov, Sidsel Keibel Blom, oplevet et mellemmenneskeligt lys i en mørk periode, som gør hende glad.

Siden situationen i sidste uge for alvor begyndte at få konkrete konsekvenser for vores hverdag, har omgangsformer således ændret sig til det bedre set med udgangspunkt i hendes præstebolig i Brørup.

- Jeg har mærket, at folk taler i et roligere tempo og anderledes til hinanden. Tiden er på forunderlig vis blevet en helt anden størrelse, og til trods for frygt oplever jeg i mine sogne, at vi allerede udviser mere opmærksomhed på hinanden, siger præsten og nævner eksempler som indkøb og børnepasning.

Konkret har hun i de seneste dage brugt særligt meget af sin arbejdstid på udfordringer relateret til de udsatte konfirmationer, hvor forældrene pludselig skal til at starte mere eller mindre forfra med planlægningen, men hendes frygt for reaktionerne er i den grad blevet gjort til skamme.

- Vi modtager meget taknemlighed for, at vi melder ud ret hurtigt, og i det hele taget har der været et helt andet nærvær at spore i mine samtaler og email-dialoger siden de første pressemøder om corona, siger Sidsel Keibel Blom.

Den individualistiske tanke, som har hersket i mange år, er simpelthen kommet til kort i det her, for vi er intet i kraft af os selv, men kun i kraft af hinanden.

Sidsel Keibel Blom, sognepræst i Brørup og Askov

Annonce

Fra mig til vi

På et overordnet plan har krisen ifølge hende en samlende effekt på os, da der hele tiden tales det samme 'vi-sprog'.

- Vi fornemmer lige nu på en helt særlig måde, at vi er en del af en større helhed, siger hun og sætter trumf på.

- Den individualistiske tanke, som har hersket i mange år, er simpelthen kommet til kort i det her, for vi er intet i kraft af os selv, men kun i kraft af hinanden.

Præsten hæfter sig ved, at der i øjeblikket generelt set er en stor bevidsthed om at gøre en indsats til fælles bedste, og hvor egne behov således for en stund skubbes til side.

Som personligt eksempel på den øgede fællesbevidsthed nævner hun det at afholde sig fra at give sin mor et knus.

- Der bliver jeg nødt til at holde fokus og tænke, at hvis jeg virkelig vil vise hende kærlighed, så lader jeg være med det, jeg umiddelbart havde lyst til, siger Sidsel Keibel Blom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce