Annonce
Navne

Sognepræst Jørgen Jørgensen fylder 60 år

Sognepræst Jørgen Jørgensen fylder 60 år den 19. februar. Arkivfoto: Søren Gylling

Aabenraa: Sognepræst ved Sct. Nicolai Kirke Jørgen Jørgensen, Kirkepladsen 4, Aabenraa, fylder onsdag 60 år.

Jørgen Jørgensen er vestjyde - opvokset i Tarm og uddannet fra Aarhus Universitet. Han har virket som præst i Sct. Nicolai Kirke, siden han kom til Aabenraa som 30-årig med kun et par års præsteerfaring i bagagen. Det betyder, at han til november kan fejre 30 års jubilæum i embedet.

Jørgen Jørgensen har gennem årene taget mange initiativer i sognet, blandt andet har han holdt Alpha-kurser, hvor interesserede kunne sætte sig ind i centrale temaer i den kristne tro.

Han har også startet en dåbsklub for børn døbt i sognet og taget initiativ til ferier for udsatte familier.

Kirkens gospel-kor, som nu kører videre i en selvstændig forening, stod Jørgen Jørgensen meget nær. Men for ham er det gudstjenesten om søndagen, der er omdrejningspunktet for det hele.

Jørgen Jørgensen er kendt for sit nej til at vie fraskilte personer, og der står han fast på. Det er ikke noget personligt, men hvis fraskilte vil giftes, må de gå til en anden præst.

Jørgen Jørgensen er gift med Annette og de har børnene Maria, Christen, Anne og Peder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce