Annonce
Varde

Sognepræst og folketingskandidat fik ødelagt valgplakater: - Jeg tror, det er drengestreger

Søren Lydeking måtte onsdag erstatte valgplakater i Agerbæk. Foto: Morten Nielsen
Han er præst i det område, det er sket. Søren Lydeking har ellers ikke været udsat for chikane.

Agerbæk: Sognepræst Søren Lydeking Pedersen stiller op til Folketinget for Kristendemokraterne. Han tror, at det er drengestreger, at næsten halvdelen af hans valgplakater er revet ned i Agerbæk.

Han har haft 14 valgplakater hængende i byen, men onsdag kunne han konstatere, at seks af valgplakaterne er revet ned.

Søren Lydeking fungerer som sognepræst i Agerbæk og nabobyen, Starup-Tofterup.

- Jeg har hængt plakater op i cirka ti byer. Det drejer sig om 200. Det er altså meget arbejde, siger Søren Lydeking, der selv har betalt plakaterne og ikke får nogen kompensation, hvis ikke han kommer i Folketinget.

Han har ganske få valgplakater tilbage, og det er lykkedes ham at erstatte de plakater i Agerbæk, der er revet ned.

- Ellers har jeg ikke været udsat for chikane, siger Søren Lydeking.

Annonce
Det var det her syn, der mødte folketingskandidaten. Foto: Morten Nielsen

Normalt ikke udsat for chikane

Han mener, at Kristendemokraterne er et af de partier, der går igennem valgkampen uden at få revet ret mange plakater ned i forhold til visse andre partier.

- Jeg har ikke blandet mig i abortdebatten eller andre følsomme emner, vurderer Søren Lydeking, der ikke mener, at hans politiske ståsted kan forklare nedrivningen.

I abortdebatten følger han Kristendemokraternes linje, som realpolitisk betyder, at der ikke kommer et lovforslag fra partiet om at ophæve den fri abort. Det var ellers modstand mod netop fri abort, der var blandt partiets mærkesager, da det blev grundlagt i 1970 som Kristeligt Folkeparti.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce