Annonce
Sønderborg

Sognepræst: - Vi skal finde ind til stilheden

Hanne Beierholm Christensen er sognepræst i Gråsten Slotskirke. Hendes tid som præst er meget anderledes, end hvad den var før coronakrisen. Arkivfoto: Timo Battefeld
JydskeVestkysten vil i den kommende tid stille de samme tre spørgsmål til vidt forskellige personer. Vi vil høre, hvad de tænker om corona-krisen, om de har nogle god råd, og hvad de får tiden til at gå med.

Hanne Beierholm Christensen er sognepræst i Gråsten, og huner præst i Gråsten Slotskirke. Tiden for præster er meget anderledes, fortæller hun.

Hvad tænker du om hele situationen?

Jeg tænker selvfølgelig, det er en ganske forfærdelig situation, hele verden er havnet i – både for det enkelte menneske, der bliver ramt af coronavirus, men også for virksomheder, for samfundet, for alle, der mister friheden til at forsamles og færdes frit.

Hvis du skal give et godt råd videre, som man kan bruge for tiden. Hvad skal det så være?

Foruden at overholde de råd, vi alle kan udenad efterhånden om at vaske hænder, holde afstand og blive hjemme, så tænker jeg, at et godt råd kunne være at finde ind til stilheden og langsomheden. Der er mange, der er meget pressede i denne periode; læger og sygeplejersker på landets sygehuse, forældre, der både skal passe job og hjemmeskole deres børn, selvstændige erhversdrivende, der forsøger at få det hele til at hænge sammen.

Men der er også mange, der pludselig har fået en masse fritid, som de måske gerne ville have brugt med familie og venner, biografture eller romantiske ture til europæiske storbyer med kæresten. Nu er der i stedet mulighed for at komme ned i gear, gå lange ture, læse en bog, mærke stilheden – og mærke sig selv. Og savner man kontakt med sine venner eller bedsteforældre, så er der måske nu lejlighed til at skrive et brev eller en gåtur sammen – på afstand – i forårssolen.

Hvad får du tiden til at gå med?

Det er en meget mærkelig tid at være præst i, for en stor del af vores arbejde foregår jo sammen med andre mennesker i fortrolige samtaler, til møder, undervisning og til gudstjenester. Mange mennesker føler sig ensomme i denne tid, og mange lider af tunge tanker. De mennesker kan jeg ikke mødes med nu, men jeg taler rigtig meget i telefon, og jeg skriver gode gammeldags breve. Kirkeårets store højtid, påsken, står for døren, og når vi jo nu ikke kan mødes og fejre den i kirken, så må man som præst tænke anderledes. Jeg bruger i øjeblikket derfor en del tid på at tænke kreativ påskefejring – jeg kan ikke afsløre så meget endnu, men kan da røbe, at det bliver en temmelig digital påske, men der bliver også noget for børnene og gule spor i sognet.

Men der er heldigvis også tid til at nyde det gode vejr; gå lange ture med familien, gøre haven og drivhuset forårs klar samt læse og hækle i solen på terrassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce