Annonce
forside

Sol til daglig, også om aftenen

Forkortet af redaktionen.

Læserbrev: Mine kone og jeg var i Blåvand fredag 23. februar og da vi forlod byen kl. 17.30 kørte vi over et bumb, og der lød et voldsomt brag.

Vi troede, vi havde tabt udstødningsrøret, men blev enige om at liste til Esbjerg, så ville vi prøve at finde et sted for at få udstødningen midlertidig bundet op. Men det viste sig at være mere end svært at finde et sted der var folk fredag klokken 18.30.

Vi kom i tanke om, at vi var medlem af Falck, og blev så enige om, at vi kunne jo have ringet fra Blåvand, så skulle de have hentet os deroppe, men nu kom vi selv med bilen, så blev de snart nødt til at hjælpe os.

Jeg skulle lige hilse og sige at vi blev godt hjulpet, der blev fundet en Falckmand, der var mekaniker, som godt nok skulle have været hjem klokken 19.00. Han konstaterede, at det var en forfjeder, der var knækket, og bilen lå på bremserøret, så der blev ikke mere ud af at køre videre. Falckmanden kørte hjem klokken 20.00, efter at han havde tilbudt at køre os hjem, samt at have fundet et nummer, vi kunne ringe til, vedrørende transport og hjemkørsel.

I mellemtiden var vi blevet parkeret oppe i Falcks kantine hvor vi blev beværtet med kaffe og gode historier. Det var reddere, der var meget engageret og kunne lide deres arbejde, og imens blev der bestilt en transport til forhandleren samt taxa til os.

En god oplevelse. En stor tak skal lyde til Falckmændene i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce