Annonce
Vejen

Solar vil være grøn og skrotter alle de sorte brændsler

Jens Andersen, til venstre, CEO hos Solar, og salgsdirektør Dennis Jeppesen med en af de populære varmepumper. Foto: Solar
Den børsnoterede sourcing- og servicevirksomhed Solar med hovedsæde i Vejengår forrest i den grønne omstilling. Virksomheden siger farvel til salg af ikke-bæredygtig energi.
Annonce

Vejen: Det er ikke kun det overdækkede solcelleanlæg på parkeringspladsen foran Solar’s hovedsæde i Industrivej Vest, som signaler en virksomhed med et udpræget fokus på grøn omstilling. Med anlægget produceres der grøn strøm til datacentret.


Vi har i flere år rådgivet både vores installatørkunder, forbrugerne og omverdenen til at udskifte olie- og gasfyr med varmepumper.

Jens Andersen, CEO hos Solar


Solar, som er børsnoteret, har som en direkte konsekvens af de anbefalinger, som regeringen er kommet med i sin klimahandlingsplan, besluttet at tage et strategisk skridt og dropper alle sorte brændsler i sit sortiment i Danmark. Varmepumper skal drive omstillingen sammen med innovative løsninger.

Annonce

Dropper oliefyr

Fremover vil Solar fuldt ud understøtte den grønne omstilling og vælger de sorte løsninger fra. Det betyder et farvel til salg af ikke-bæredygtig energi. Dermed dropper Solar alt salg af gaskedler og oliefyr. Fremover vil Solar udelukkende fokusere på salg af varmepumper inden for dette segment.

- Vi har i flere år rådgivet både vores installatørkunder, forbrugerne og omverdenen til at udskifte olie- og gasfyr med varmepumper. Nu har vi taget en strategisk beslutning og gør det helt klart, at vi ønsker en grøn vej for Danmark, og at vi er parate til at satse massivt på vedvarende energi og vores energieffektive løsninger, pointerer CEO Jens Andersen i en pressemeddelelse.

Med de tilskudsmuligheder, der er en del af klimahandlingsplanen, forudser Solar, at der bliver endnu større tryk på salget af varmepumper. Det stiller krav til installatørernes kompetencer og viden på området.

Bæredygtighed og innovation

Solar har i en årrække haft skærpet fokus på bæredygtighed og innovative, grønne løsninger.

Et eksempel er virksomhedens en-times leveringsservice, Solar Fastbox, som bliver bragt ud med cykelbud i Aarhus og København.

Solar tilbyder også solceller på taget af varebiler, så kunderne kan producere deres egen grønne strøm, mens de kører ud på opgaver.

Derfor er Solar School klar med en installatøruddannelse inden for vedvarende energi (VE), som vil klæde installatørerne på til at tage det marked, der venter forude. For at forbrugerne kan få tilskud, er det et krav, at installatørerne er VE-certificeret.

- Det er vigtigt, at vi er med til at uddanne vores kunder og sikre deres kompetencer, så de hele tiden har den nyeste viden på området, understreger CEO Jens Andersen.

Annonce

Bæredygtighed

Hos Solar venter nogle travle måneder med at udfase alle sorte brændsler i sortimentet i Danmark og sikre, at VVS-kunderne får hjælp til at skifte til grønne løsninger. Solar har over de senere år opbygget en stærk klima- og energiorganisation, der skal sikre det.

- Det er klart, at der bliver brug for en konverteringsfase, og ingen kunder vil blive overladt til sig selv. Vi vil rådgive dem i forhold til at vælge nye produkter og løsninger, som gavner både miljø og økonomi på samme tid, siger salgsdirektør Dennis Jeppesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce