Annonce
Sport

Solbakken efterlyser sund fornuft i kampprogrammet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København-træner Ståle Solbakken fastholder sin kritik af planlægningen af kampprogrammet i denne sæson.

Debatten om planlægningen af kampprogrammet i Superligaen er ikke slut for FC København-træner Ståle Solbakken.

Flere gange i løbet af denne sæson har Solbakken kritiseret, at der ikke er taget nok hensyn til FCK's europæiske deltagelse.

Og inden torsdagens FCK-brag hjemme mod Malmö FF i den sjette og sidste gruppekamp i Europa League gentager og uddyber nordmanden sine synspunkter.

- Det handler om sund fornuft. Programmet og antallet af kampe har vi det egentligt fint med, så længe der er en vis struktur og plan for det. Det har vi aldrig haft problemer med, siger Solbakken.

Nordmanden ønsker ikke udsættelse af superligakampe til foråret eller kamppauser på grund af FCK's europæiske kampe.

- Jeg siger ikke, at vi skal have fordel af det. Men det skal ikke være sådan, at man skal have en ulempe i Superligaen, når man kæmper på mange fronter.

- I år er det enten bevidst eller ubevidst blevet skævt, mener Solbakken.

Han henviser til, at FCK efter fire af kampene i Europa League-gruppespillet har mødt Brøndby og FC Midtjylland - to af de direkte konkurrenter i toppen af ligaen.

I de fire kampe mod Brøndby og FCM har FCK blot hentet 4 af 12 mulige point.

- Planlægningen af Superligaen gør, at vi skal møde de andre respektive tophold hver eneste gang tæt på kampene i Europa.

- Hvis det er en computer, der laver det, så må vi bare leve med det. Det tvivler jeg dog på, at det er, lyder det fra Solbakken.

Han er bange for, at det kan gå ud over FCK's muligheder i Europa.

- Vi er de eneste, der tænker på det og bekymrer os om det.

- Det kommer jo til at ske, at vi ikke når et gruppespil. Det handler ofte om små marginaler.

- Der skal hårdt arbejde, grundig forberedelse og en ekstrem videnskab til for at få de marginaler over på vores side, påpeger Solbakken.

Divisionsforeningen-direktør Claus Thomsen svarede i slutningen af november tilbage på kritikken og forklarede, at kampprogrammet allerede laves i maj, inden man kender klubbernes europæiske opgaver.

- Det danske hold, der er i et europæisk gruppespil i år, havde ønsket at spille superligakampene mod de formodede stærkeste konkurrenter efter sine kampe i Europa. Ikke før.

- Det har vi lyttet til og i så vid omfang som muligt taget hensyn til, sagde Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To mænd stoppet med falske pas

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

112

Hestemedicin stålet fra parkeret bil

Annonce