Annonce
Sport

Solbakken flytter Fischer frem i angrebet mod Riga

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Efter skaderne til Dame N'Doye og Jonas Wind sætter Ståle Solbakken sin lid til Viktor Fischer i angrebet.

Det bliver Viktor Fischer, der skal agere angriber sammen med cyprioten Pieros Sotiriou, når FC København torsdag aften spiller den første kamp i Europa Leagues playoffrunde mod lettiske Riga FC.

Fischer har tidligere været brugt som frontangriber af FCK-manager Ståle Solbakken, men danskeren er oftest blevet foretrukket på venstrekanten.

Skader til førstevalgene Dame N'Doye og Jonas Wind har dog gjort det nødvendigt for Solbakken at tænke alternativt i front.

Fischer har dog ikke været i målform på det seneste. Han har ikke scoret for FCK siden 22. april. Siden er han gået fra banen i 14 kampe i træk uden mål.

Valget af Fischer betyder også, at uruguayaneren Michael Santos starter på bænken, efter at han skiftede fra Malaga til FCK onsdag.

Med Fischer i angrebet kommer Rasmus Falk til at spille sin tidligere position på venstrekanten, selv om Solbakken længe har brugt Falk som central midtbane. Her spiller anfører Carlos Zeca og Jens Stage. På højrekanten spiller Carlo Holse, da spanieren Pep Biel har karantæne.

Ståle Solbakkens 4-4-2-formation ser således ud:

Sten Grytebust - Karlo Bartolec, Sotirios Papagiannopoulos, Victor Nelsson, Pierre Bengtsson - Carlo Holse, Carlos Zeca, Jens Stage, Rasmus Falk - Pieros Sotiriou, Viktor Fischer.

Det lettiske mesterhold stiller op i en 4-3-3-formation uden navne, der vækker genklang i dansk fodbold.

Opgøret begynder 19.45 i Telia Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce