x
Annonce
Sport

Solbakken flytter Fischer frem i angrebet mod Riga

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Efter skaderne til Dame N'Doye og Jonas Wind sætter Ståle Solbakken sin lid til Viktor Fischer i angrebet.

Det bliver Viktor Fischer, der skal agere angriber sammen med cyprioten Pieros Sotiriou, når FC København torsdag aften spiller den første kamp i Europa Leagues playoffrunde mod lettiske Riga FC.

Fischer har tidligere været brugt som frontangriber af FCK-manager Ståle Solbakken, men danskeren er oftest blevet foretrukket på venstrekanten.

Skader til førstevalgene Dame N'Doye og Jonas Wind har dog gjort det nødvendigt for Solbakken at tænke alternativt i front.

Fischer har dog ikke været i målform på det seneste. Han har ikke scoret for FCK siden 22. april. Siden er han gået fra banen i 14 kampe i træk uden mål.

Valget af Fischer betyder også, at uruguayaneren Michael Santos starter på bænken, efter at han skiftede fra Malaga til FCK onsdag.

Med Fischer i angrebet kommer Rasmus Falk til at spille sin tidligere position på venstrekanten, selv om Solbakken længe har brugt Falk som central midtbane. Her spiller anfører Carlos Zeca og Jens Stage. På højrekanten spiller Carlo Holse, da spanieren Pep Biel har karantæne.

Ståle Solbakkens 4-4-2-formation ser således ud:

Sten Grytebust - Karlo Bartolec, Sotirios Papagiannopoulos, Victor Nelsson, Pierre Bengtsson - Carlo Holse, Carlos Zeca, Jens Stage, Rasmus Falk - Pieros Sotiriou, Viktor Fischer.

Det lettiske mesterhold stiller op i en 4-3-3-formation uden navne, der vækker genklang i dansk fodbold.

Opgøret begynder 19.45 i Telia Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce