Annonce
Sport

Solbakken sælger gerne returkamp for straffedrama

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
En straffesparkskonkurrence mod Celtic vil være 50/50, og det er bedre end udgangspunktet, siger FCK-manager.

FCK-manager Ståle Solbakken vil på forhånd gerne sælge torsdagens returkamp mod Celtic i Europa Leagues 16.-delsfinaler for en straffesparkskonkurrence.

Annonce

Det kræver, at stillingen er 1-1 efter både den ordinære og forlængede spilletid på Celtic Park i Glasgow.

- På forhånd ville jeg tage en straffesparkskonkurrence, for vi har en god målmand. Straffespark er cirka 50/50, og det er bedre end udgangspunktet inden kampen.

- Der vil også være stort pres på Celtics spillere i den situation. Det eneste forbehold er, at vi ikke har brug for at spille ekstra minutter på grund af kampprogrammet, siger Ståle Solbakken.

FCK har blandede minder fra straffesparkskonkurrencer gennem de seneste to sæsoner.

I sidste sæson banede en sejr fra pletten adgang til Europa Leagues gruppespil på Atalantas bekostning.

Mod Røde Stjerne i august blev et 22 spark langt drama fra en ikkeeksisterende straffesparksplet stopklodsen i bestræbelserne på at nå Champions League.

Måneden efter var der revanche fra pletten, da upåagtede Hillerød blev slået ud af pokalturneringen.

FCK-anfører Carlos Zeca mener også, at en straffesparkskonkurrence næsten altid er som at slå plat eller krone. Derfor er tanken om endnu et potentielt drama ikke afskrækkende.

- Det er fint med mig, hvis bare vi vinder. Kræver det, at vi skal i straffespark for at vinde, så okay. Hvor skal jeg skrive under? Vi har i hvert fald lige så god mulighed for at gå videre som dem, hvis kampen ender i straffespark, siger Zeca.

Ståle Solbakken har givet sine spillere mulighed for at træne i den psykologisk krævende disciplin før torsdagens kamp, men han har modsat tidligere ikke tvunget dem til det.

- Vi trænede voldsomt på straffespark, inden vi spillede mod Røde Stjerne, og vi trænede det også, inden vi skulle møde Atalanta sidste sæson.

- Spillerne har sagt til mig, at der er meget, meget stor forskel på at tage straffespark, når der ikke er samme pres på.

- Spillerne har haft anledning til at træne straffespark, men jeg har ikke presset dem til at gøre det den her gang. Hvis spillerne har sagt, at de ikke føler, at de har noget udbytte af at træne det, så har de ikke skullet gøre det, siger Solbakken.

I den første kamp mod Celtic i torsdags fik FCK et straffespark. Det sendte Jens Stage på stolpen. Situationen er kendetegnende for FCK, der aktuelt ikke har et klart førstevalg som straffeskytte, siger Solbakken.

- I min tid har vi haft Nicolai Jørgensen, Pieros Sotiriou og Robert Skov, som scorede på alle deres straffespark, og Cesar Santin, der scorede på mange. Vi har ikke så mange klare straffesparksskytter lige nu, siger nordmanden.

Torsdagens kamp mod Celtic begynder klokken 21 dansk tid. Ender opgøret i straffesparkskonkurrence, bliver der næsten tale om en midnatsforestilling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Danmark

Lyt her: Rikke May blev behandlet som en kriminel - Mistænkt for at rejse ulovligt ind i USA

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce