Annonce
Sport

Solbakken ser pæne chancer for EL-avancement

Lee Smith/Ritzau Scanpix
FCK skal møde Tyrkiets førerhold i Europa League, men der er fine danske chancer, vurderer Ståle Solbakken.

Istanbul Basaksehir blev trukket op som FC Københavns modstander i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Annonce

At dømme ud fra bookmakernes odds står de danske mestre med gode muligheder for avancement til kvartfinalen med den lodtrækning, og FCK-manager Ståle Solbakken er da også umiddelbart tilfreds.

- Jeg vurderer da, at vi har mulighed for at gå videre med et godt udgangspunkt i den første kamp og herefter den afgørende kamp i en fyldt Telia Parken, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

- De topper jo den tyrkiske liga, og jeg har set lidt af en af deres kampe, men ellers har jeg ikke nok kendskab til deres hold til at sige så meget.

Den tyrkiske klub blev etableret for 30 år siden, og det var først i 2008, klubben nåede op på øverste niveau i det tyrkiske ligasystem.

Holdet blev nummer to i den bedste tyrkiske række i sidste sæson og har udmærket sig ved at hente adskillige store navne, som er pænt oppe i 30'erne.

Men selv om navne som Robinho og Martin Skrtel vækker genlyd, så skal Ståle Solbakken i videorummet en del forud for kampene.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi igen kan skabe to tætte kampe, men vi kommer sikkert under pres dernede. Det er et hold, der har fået tilført mange ressourcer de senere år, men nu må vi gå i gang med at studere dem nærmere, siger han.

Istanbul Basaksehir har dog en norsk spiller på holdet, som Ståle Solbakken kender lidt til.

- Jeg kender ikke holdet så godt, men jeg kender deres forward, Fredrik Gulbrandsen, for jeg spillede mange kampe med hans far, Tom Gulbrandsen, på Lillestrøms midtbane midt i 90'erne, så jeg kender familien godt, lyder det fra FCK-manageren.

Første kamp spilles i Tyrkiet 12. marts, mens der er returkamp i Danmark 19. marts.

/ritzau/

Læs reaktionen på FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce