Annonce
Erhverv

Solcelle-høring: 100 borgere siger fra i Tirslund

Skal et areal i Tirslund på næsten 300 fodboldbaner anvendes til solceller? Det er der mange borgere, som synes, er en dårlig idé. Over 100 borgere - ikke alle negative - har svaret på kommunens forhøring, der nu er afsluttet. JV pressefoto
Vejen Kommunens forvaltning indleder efter påske sagsbehandlingen af de indkomne protester, kommentarer, forslag og ideer om det grønne energiprojekt mellem Holsted og Brørup.

HOLSTED: Omkring 100 borgere har indsendt klager, forslag, kommentarer og ideer i Vejen Kommunens forhøring om solcelleprojektet i Tirslund.

- Der er indkommet seks svar, heraf fem fra borgere og et fra Miljøstyrelsen, oplyser Jens Josephsen, der er leder af Erhverv og Plan.

- Det er værd at bemærke, at den ene af henvendelserne er underskrevet af cirka 95 borgere. Samlet har cirka 100 borgere derfor svaret.

Annonce

- Vi sagsbehandler de indkomne bemærkninger efter påske, så derfor kan jeg ikke fortælle nærmere om indholdet på nuværende tidspunkt. Flere af svarene er omfattende, men en umiddelbar vurdering er, at borgernes svar indeholder en blanding af både forslag og ideer til den videre planlægning, og bemærkninger som mere har karakter af at være indsigelser til projektet, oplyser Jens Josephsen.


En umiddelbar vurdering er, at borgernes svar indeholder en blanding af både forslag og ideer til den videre planlægning, og bemærkninger, som mere har karakter af at være indsigelser til projektet.

Jens Josephsen


- Alle borgernes bemærkninger vil indgå i den videre planlægning. Til orientering kan nævnes, at Miljøstyrelsens korte bemærkning alene er et opmærksomhedspunkt og ikke en indsigelse.

Høring nummer to

Høringen er nummer to. Efter en række indsigelser i den første forhøring ændrede initiativtagerne planerne om opstillingen.

For eksempel blev dele af Tirslund Bjerg tager ud og erstattet af andre områder. Samtidigt er der blandt andet tilføjet søer og vandhuller i området.

Det har som tidligere skrevet ikke tilfredsstillet modstanderne. Tværtimod har endnu flere denne gang - de 95 borgere - skrevet under på en indsigelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Kolding

Nyt testcenter er åbnet i Kolding: Håber at ventetider vil falde med en halv time

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce