Annonce
Debat

Solcellepark kan gavne biodiversiteten

Solcellepark ved Løgumklostervej ved Bredebro. Privatfoto

Læserbrev:  Andreas Åbling Petersen skriver den 22. januar, at solcelleparker er monokultur. Her henviser han til en stor solcellepark på 550 ha.

Det er dog ikke helt korrekt, at solcelleparker bare er monokultur.

Ved Bredebro har vi arbejdet med en plan for en bynær solcellepark på 60 hektar nord for Løgumklostervej. I de næste 30 år spares naboer for udbringning af gylle på arealet. Der plantes et bælte af træer og buske, så naboerne på Løgumklostervej ikke får udsigt til glas, stål og aluminium.

Annonce

Man vil lade op mod 600 moderfår afgræsse de 60 hektar, som drives uden gødning og sprøjtemidler. Det giver ca. 1000 økologiske lam om året. Vilde planter får ro til at slå rod på arealet, og dermed øges biodiversiteten.

En lokal biavler vil placere sine bistader i solcelleparken og ad denne vej sikre økologisk honning og bestøvning af blomsterne.

Hegnet rundt om solcelleparken hæves 10 cm over marken, så mindre pattedyr kan bevæge sig ind og ud af arealet.

Solcelleparken ved Bredebro udvikles af to lokale lodsejere med sigte på at tilbyde borgere og virksomheder i Tønder kommune at købe folkeaktier. Lodsejerne har på et møde den 13. december drøftet projektet med naboerne, som har vist interesse for projektet.

Solcelleparken ved Bredebro udvikles af to lokale lodsejere med sigte på at tilbyde borgere og virksomheder i Tønder kommune at købe folkeaktier.

Fra læserbrevet

For skoleelever vil man tilbyde online adgang til solcelleparkens elproduktion, så eleverne kan lære om indsatsen mod klimaforandringer.

Solcelleparken kan dække, hvad der svarer til el-forbruget hos 39.000 borgere, og man sparer mere end 8.000 tons CO2 om året. Det er derfor håbet, at dette borgernære projekt vil nyde fremme i kommunalbestyrelsen.

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce