Læserbrev: Andreas Åbling Petersen skriver den 22. januar, at solcelleparker er monokultur. Her henviser han til en stor solcellepark på 550 ha.
Det er dog ikke helt korrekt, at solcelleparker bare er monokultur.
Ved Bredebro har vi arbejdet med en plan for en bynær solcellepark på 60 hektar nord for Løgumklostervej. I de næste 30 år spares naboer for udbringning af gylle på arealet. Der plantes et bælte af træer og buske, så naboerne på Løgumklostervej ikke får udsigt til glas, stål og aluminium.
Man vil lade op mod 600 moderfår afgræsse de 60 hektar, som drives uden gødning og sprøjtemidler. Det giver ca. 1000 økologiske lam om året. Vilde planter får ro til at slå rod på arealet, og dermed øges biodiversiteten.
En lokal biavler vil placere sine bistader i solcelleparken og ad denne vej sikre økologisk honning og bestøvning af blomsterne.
Hegnet rundt om solcelleparken hæves 10 cm over marken, så mindre pattedyr kan bevæge sig ind og ud af arealet.
Solcelleparken ved Bredebro udvikles af to lokale lodsejere med sigte på at tilbyde borgere og virksomheder i Tønder kommune at købe folkeaktier. Lodsejerne har på et møde den 13. december drøftet projektet med naboerne, som har vist interesse for projektet.
Fra læserbrevetSolcelleparken ved Bredebro udvikles af to lokale lodsejere med sigte på at tilbyde borgere og virksomheder i Tønder kommune at købe folkeaktier.
For skoleelever vil man tilbyde online adgang til solcelleparkens elproduktion, så eleverne kan lære om indsatsen mod klimaforandringer.
Solcelleparken kan dække, hvad der svarer til el-forbruget hos 39.000 borgere, og man sparer mere end 8.000 tons CO2 om året. Det er derfor håbet, at dette borgernære projekt vil nyde fremme i kommunalbestyrelsen.