Annonce
Aabenraa

Solcellepark ved Tinglev udvides nu til det dobbelte

Entreprenørerne har været i gang med de indledende forberedelser, så der står en bygge- og materialeplads klar, når arbejdet for alvor begynder om tre uger.

Et år efter rigmanden John Fohlmann Christensen stod bag opførelsen af en af Danmarks første, store solcelleparker, udvides den til det dobbelte. Arbejdet ved Tinglev går for alvor i gang om tre uger.

TINGLEV: Der står allerede 43.000 solcellemoduler lige nordøst for viadukten i Tinglev. Til nytår vil der være yderligere 54.000.

Solpark Tinglev har trods en overskyet sommer levet op til forventningerne, og de første stolper til en udvidelse bliver derfor sat i jorden om tre uger.

Det fortæller Torben Brand, projektleder hos CBC Energy A/S, der ejes af med den i Shanghai bosiddende rigmand John Fohlmann Christensen.

- Det har hele tiden været planen, at der skulle komme en etape to på et tidspunkt, og nu er vi så klar, siger projektlederen, der har de samme entreprenører med denne gang. Trefor laver arbejdet med transformerstationerne, Mads Vejrup og Niels Lautrup Christiansen tager sig af servicevejene, mens det tyske firma IMS monterer solcellerne.

Færdig før nytår

- Jeg vil også være på pladsen, for på grund af forskellige regler skal vi være færdige før nytår, så der er ikke mange ting, vi skal være i tvivl om undervejs. Men vi skal nok nå det, siger Torben Brand.

I første etape måtte man opgive at placere solceller på et stykke af arealet på grund af for sumpet jord, og heller ikke resten af arealet op mod rundkørslen vil kunne udnyttes fuldt ud.

- Men jorden er meget, meget bedre der, så i forhold til etape et er det kun en mindre plet, vi ikke kan bruge, siger projektlederen.

Sideløbende med projektet i Tinglev, der samlet vil komme til at strække sig over 45 hektar og kunne producere 25 megawatt årligt, er CBC Energy A/S i gang med en solpark af samme størrelse ved Thisted.

Får hjælper til

CBC Energy A/S behøver ikke bekymre sig om at slå græsset under og mellem de mange solceller.


  • Der er indgået et samarbejde med hedelam.dk fra Gånsager, så sommeren igennem har 230 får sørger for afgræsningen.

  • De skal hjem til oktober, fordi mange af dem skal have lam, men Aase Svendsen fra hedelam.dk håber på en ny aftale, så hun til april kan vende tilbage til Tinglev med en endnu større flok.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce