Annonce
Varde

Soldater finder formentlig kroppen til krybskytternes kronhjort

To soldater fra Den Kgl. Livgarde fandt kronhjorten i forbindelse med øvelsen "Brave Lion". Foto: Forsvaret
Soldater fra Den Kgl. Livgarde fandt en kronhjort uden hoved i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn. Med stor sandsynlighed er der tale med den kronhjort, som to krybskytter nedlagde lørdag nat. Fundet styrker sagen mod de to krybskytter ifølge skovrider Ulrik Lorenzen fra Naturstyrelsen Blåvandshuk.
Annonce

Oksbøl: En tænksom major fra Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn og to årvågne soldater fra Den Kgl. Livgarde har med stor sandsynlighed gjort sagen mod to krybskytter meget klar. Lørdag nat klokken 01.14 anholdt politiet to mænd på henholdsvis 36 og 37 år i Kærgaard Klitplantage.

I deres varebil fandt politiet et afskåret hoved med gevir af en kronhjort. En ulige 14-ender. De to krybskytter kommer fra henholdsvis Ringkøbing-Skjern Kommune og Fyn.

Men nu er selve kroppen formentligt fundet cirka to kilometer vest for indkørslen til Oksbøl Kaserne på Grærup Havvej.

Annonce

Efterårsøvelse

Major Stig Gunnar Larsen, der er chef for Skydesikkerhedselementet for Oksbøl Skyde- og Terræn, er selv bestyrtet over sagen. Derfor lavede han et lille opslag i til soldaterne, der lige nu deltager i den store efterårsøvelse ”Brave Lion” med 2.600 mand.

- Når vi nu alligevel kører rundt i området, så er det oplagt. Og det er kanon, vi kan hjælpe politiet, siger Stig Gunnar Larsen.


Når vi nu alligevel kører rundt i området, så er det oplagt. Og det er kanon, vi kan hjælpe politiet.

Major Stig Gunnar Larsen, Hæren


Det var to soldater fra Den Kgl. Livgarde, som fandt kroppen af kronhjorten onsdag eftermiddag. Den ene soldat, der ikke ønsker sit navn bragt i avisen, fortæller:

- Vi kom kørende på vejen fra Oksbøl Kaserne og sad netop og snakkede om efterlysningsopfordringen, da jeg pludselig så noget, der lignede en hov, rage op i silhuetten over klittoppen.

Annonce

Detektivarbejde

Både politiet og Naturstyrelsen Blåvandshuk blev adviseret. Naturstyrelsen har hentet kroppen af kronhjorten, som nu skal undersøges nærmere.

- Det er dejligt, at kroppen er fundet. Det skal de have stor ros for. Vi er bekymret over, at den er skudt herude, siger skovrider Ulrik Lorenzen.

Kronhjorten skal nu undersøges nærmere, så man med sikkerhed kan  fastslå, at den hører sammen med det afskårne hoved. Foto: Forsvaret

For selv om alt pegede på, at krybskytterne havde skudt den i området lørdag nat, så havde de ikke vished, før den var fundet.

- Nu har vi bedre forudsætninger for en retssag. Der er noget almindelig detektivarbejde. Passer skudhullerne til riflen? Vores sag er blevet væsentlig styrket, siger Ulrik Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce