Annonce
Varde

Soldaterne er igen tilbage på arbejde på kasernerne

Garnisonskommandant Torben Dixen Møller på Oksbøl Kaserne forventer, at alle ansatte er mødt ind tirsdag den 2. juni. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Onsdag mødte de første soldaterne ind på kaserne i Oksbøl og Varde efter godt tre måneder. Mange har haft svært ved at passe arbejdet hjemmefra.
Annonce

Varde/Oksbøl: Som en del af genåbningsfase 2 måtte alle ansatte i Forsvaret vest for Storebælt møde på arbejde igen fra onsdag. Forsvarets ansatte har i vid udstrækning siden den 12. marts været sendt hjem på grund af covid-19.

På Varde Kaserne mødte alle ind onsdag, mens de ansatte på Oksbøl Kaserne møder ind torsdag og efter pinsen den 2. juni.

Kaptajn og presseofficer Martin Hillmann fra Efterretningsregimentet på Varde Kaserne fortæller, at der onsdag blev drukket mere kaffe end normalt.

- Det har været længe ventet. Der er en god stemning. Folk har ikke set hinanden i flere måneder. Det føles som at komme tilbage fra et kursus eller en sommerferie, fortæller Martin Hillmann.

Vi har en række soldater, der ikke har haft en kinamands chance for at passe deres arbejde.

Garnisonskommandant Torben Dixen Møller, Oksbøl Kaserne

Annonce

Blomster døde

Er der nogle udfordringer ved at vende tilbage?

- Mine blomster er døde. Nej, det vil jeg ikke sige. Vi holder afstand, har sprit i kantinen og har lært god håndhygiejne fra vores udsendelser, siger Martin Hillmann.

Så mange af de ting, som befolkningen skulle lære i forbindelse med coronakrisen, sidder i forvejen på rygraden af soldaterne. For dårlig hygiejne har gennem historie ofte dræbt flere end på slagmarken.

Med over 600 ansatte på Varde Kaserne så ændres rutinerne i kantinen. I stedet for buffet så vil der blive serveret portionsanretninger. Og de ansatte vil på skift i tre hold spise i kantinen.

Annonce

Rigtig rart

Mens langt de fleste ansatte allerede mødte ind på Varde Kaserne onsdag, så forholdt det sig anderledes på Oksbøl Kaserne.

Garnisonskommandant Torben Dixen Møller, der er regimentschef for Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne, fortæller, at en mindre forkommando mødte ind onsdag. Den gør klar til torsdag, så de kan opfylde alle sundhedsmæssige anbefalinger. Torsdag vil de 40 mand i Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse genoptage arbejdet, mens er nyt hold på 50 mand møder ind efter pinse den 2. juni.

- Fra på tirsdag er vi tilbage i normal drift. Det er jo rigtigt rart, siger Torben Dixen Møller, hvis regiment i alt tæller 400 mand.

Siden soldaterne blev sendt hjem fra Oksbøl Kaserne den 12. marts, har en del kunnet arbejde hjemmefra. Og cirka 50 mand har hjulpet med bevogtningen af grænsen som en del af Operation Gefion, ligesom otte mand har været sendt til Esbjerg Lufthavn. Her hjælper de ved testcentret for corona.

Da Danske Artilleriregiment har mange operationelle og manuelle stillinger, så har soldaterne været udfordret. De har kunnet efteruddanne sig og holde sig i form.

Hvordan lader man lige en morter eller kanon fra stuen derhjemme?

- Vi har en række soldater, der ikke har haft en kinamands chance for at passe deres arbejde, siger Torben Dixen Møller.

Allerede onsdag var langt de fleste mødt på arbejde hos Efterretningsregimentet på Varde Kaserne. Gensynsglæden var stor ifølge presseofficer Martin Hillmann fra Efterretningsregimentet, der selv skulle have nye blomster til kontoret. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Lamborgvej bliver asfalteret

Annonce