Annonce
Sønderborg

Forventer 700 millioner i omsætning: Solen skinner på Better Energy

Better Energy er en grøn virksomhed bag sorte facader i den tidligere Falck-station på Fynsgade 2 i Sønderborg. Foto: Henrik Rath
Med nu 60 ansatte og en omsætning der ser ud til at blive tredoblet på tre år, ser det særdeles lyst ud for solcellepark-virksomheden Better Energy i Sønderborg. Kommunens erhvervsudvalg var forbi for at få et kig i maskinrummet.

Sønderborg: Better Energy på Fynsgade i Sønderborg ligger, hvor den tidligere Falck-station havde til huse. Bag den i dag sortbeklædte bygning gemmer sig et grønt erhvervseventyr, som kommunens erhvervsudvalg forleden fik et indblik i. Virksomhedsbesøg er blevet kutyme forud de jævnlige møder.

- Vi har behov for at møde det erhvervsliv, vi laver politik omkring. Det gælder både store virksomheder og mindre butikker. Better Energy er i høj grad den slags virksomheder, vi har brug for. De udvikler og bidrager lokalt, siger udvalgsformand Gerhard Bertelsen (Sl. Parti)

Og udvikling er der i rigt mål hos Sønderborg-afdelingen af Better Energy, der blev skabt, da grundlæggerne af firmaet AT Solar, Nicolai Faaborg Andresen og Lars Thomsen, fusionerede ind i Better Energy i 2017. Den gang var omsætningen omkring 37 mio. kroner. Men allerede i 2018 bidrog Better Energi Sønderborg med ca. 425 mio. kroner i omsætning til koncernen med hovedsæde i København.

I Sønderborg er der nu 60 ansatte, som står for al projekt- og ingeniørarbejde med udvikling, opbygning og enten salg eller drift af solcelleparker.

- Vi søger nu yderligere fem og forventer at nå en omsætning på godt 700 mio. kroner her i 2019 samt omkring halvanden mia. kroner i 2020, siger salgsdirektør, Nicolai F. Andresen.

Annonce
Vi søger nu yderligere fem og forventer at nå en omsætning på godt 700 mio. kroner her i 2019 samt omkring halvanden mia. kroner i 2020.

Salgsdirektør i Better Energy, Nicolai F. Andresen.

Hvad kan vi gøre for jer?

Kunderne er blandt andre store og små virksomheder i Danmark, Tyskland, Holland, England, Polen, Ukraine og Norden, der vil investere i solenergi og aftage strøm fra solcelleparkerne. Sidstnævnte er der stor succes med hos Better Energy. Men det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy A/S har for i år desuden investeret et trecifret millionbeløb i to jordbaserede solenergianlæg.

Det ene blev opført sidste år og ligger i Vollerup. Her strækker det sig over 353.000 kvadratmeter - svarende til omkring 70 fodboldbaner. Det var erhvervsudvalgets medlemmer også forbi og se på. Udvalgets besøg handler - ud over egen indsigt i det lokale erhvervsliv - også om at få indtryk af, hvad syn der er på kommunens erhvervsservice og eventuelle ønsker.

- Jeg har et konkret ønske, siger Nicolai F. Andresen og fortsætter:

- Vi vil gerne erhverve noget jord til en solcellepark til brintproduktion, som kan supplere produktionen af biogas i det nye anlæg nær Vollerup. På den måde får vi yderligere et produkt i det, vi kalder Energy Valley med både solvarme, solceller, biogas og brint.

Det blev der nikket anerkendende til blandt politikere og erhvervschef Pernille Refshauge, som også deltog i besøget hos Better Energy.

Salgsdirektør Nicolai Faaborg Andresen forklarer om Better Energys solcelleparker rundt i landet - og verden. Til venstre medlemmer af kommunens erhvervsudvalg med formand Gerhard Bertelsen forrest. Foto: Henrik Rath
På en væg hænger skærme og opdaterer de ansatte om forskellige landes strømforbrug og om det er sort - basseret på fossile brændstoffer eller grøn - baseret på vedvarende energi eller a-kraft. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce