Annonce
Sønderborg

Forventer 700 millioner i omsætning: Solen skinner på Better Energy

Better Energy er en grøn virksomhed bag sorte facader i den tidligere Falck-station på Fynsgade 2 i Sønderborg. Foto: Henrik Rath
Med nu 60 ansatte og en omsætning der ser ud til at blive tredoblet på tre år, ser det særdeles lyst ud for solcellepark-virksomheden Better Energy i Sønderborg. Kommunens erhvervsudvalg var forbi for at få et kig i maskinrummet.

Sønderborg: Better Energy på Fynsgade i Sønderborg ligger, hvor den tidligere Falck-station havde til huse. Bag den i dag sortbeklædte bygning gemmer sig et grønt erhvervseventyr, som kommunens erhvervsudvalg forleden fik et indblik i. Virksomhedsbesøg er blevet kutyme forud de jævnlige møder.

- Vi har behov for at møde det erhvervsliv, vi laver politik omkring. Det gælder både store virksomheder og mindre butikker. Better Energy er i høj grad den slags virksomheder, vi har brug for. De udvikler og bidrager lokalt, siger udvalgsformand Gerhard Bertelsen (Sl. Parti)

Og udvikling er der i rigt mål hos Sønderborg-afdelingen af Better Energy, der blev skabt, da grundlæggerne af firmaet AT Solar, Nicolai Faaborg Andresen og Lars Thomsen, fusionerede ind i Better Energy i 2017. Den gang var omsætningen omkring 37 mio. kroner. Men allerede i 2018 bidrog Better Energi Sønderborg med ca. 425 mio. kroner i omsætning til koncernen med hovedsæde i København.

I Sønderborg er der nu 60 ansatte, som står for al projekt- og ingeniørarbejde med udvikling, opbygning og enten salg eller drift af solcelleparker.

- Vi søger nu yderligere fem og forventer at nå en omsætning på godt 700 mio. kroner her i 2019 samt omkring halvanden mia. kroner i 2020, siger salgsdirektør, Nicolai F. Andresen.

Annonce
Vi søger nu yderligere fem og forventer at nå en omsætning på godt 700 mio. kroner her i 2019 samt omkring halvanden mia. kroner i 2020.

Salgsdirektør i Better Energy, Nicolai F. Andresen.

Hvad kan vi gøre for jer?

Kunderne er blandt andre store og små virksomheder i Danmark, Tyskland, Holland, England, Polen, Ukraine og Norden, der vil investere i solenergi og aftage strøm fra solcelleparkerne. Sidstnævnte er der stor succes med hos Better Energy. Men det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy A/S har for i år desuden investeret et trecifret millionbeløb i to jordbaserede solenergianlæg.

Det ene blev opført sidste år og ligger i Vollerup. Her strækker det sig over 353.000 kvadratmeter - svarende til omkring 70 fodboldbaner. Det var erhvervsudvalgets medlemmer også forbi og se på. Udvalgets besøg handler - ud over egen indsigt i det lokale erhvervsliv - også om at få indtryk af, hvad syn der er på kommunens erhvervsservice og eventuelle ønsker.

- Jeg har et konkret ønske, siger Nicolai F. Andresen og fortsætter:

- Vi vil gerne erhverve noget jord til en solcellepark til brintproduktion, som kan supplere produktionen af biogas i det nye anlæg nær Vollerup. På den måde får vi yderligere et produkt i det, vi kalder Energy Valley med både solvarme, solceller, biogas og brint.

Det blev der nikket anerkendende til blandt politikere og erhvervschef Pernille Refshauge, som også deltog i besøget hos Better Energy.

Salgsdirektør Nicolai Faaborg Andresen forklarer om Better Energys solcelleparker rundt i landet - og verden. Til venstre medlemmer af kommunens erhvervsudvalg med formand Gerhard Bertelsen forrest. Foto: Henrik Rath
På en væg hænger skærme og opdaterer de ansatte om forskellige landes strømforbrug og om det er sort - basseret på fossile brændstoffer eller grøn - baseret på vedvarende energi eller a-kraft. Foto: Henrik Rath
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce